Miehet: Tepsille 1–2-tappio – Riku Riski avasi maalitilinsä kauden avausottelussa

Miesten Ykkösen kausi käynnistyi tänään Tammisaaressa, kun yhteen iskivät isäntäjoukkue EIF ja TPS. Kauden avausottelussa maaleja saatiin odotella viimeiselle vartille asti, mutta loppuhetkillä tapahtumia riitti – kummallekin joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku pelin viime minuuteilla. Pisteet jäivät lopulta EIF:lle Tammisaareen 2–1-lopputuloksella.

Kauden avausottelun ensimmäisellä puoliajalla maalipaikat olivat kortilla puolin ja toisin. Avausjakson vaarallisimman tilanteen loi kulmapotkusta EIF. TPS-maalilla Jere Koponen oli kuitenkin loistavasti tilanteen tasalla ja venyi komeaan jalkatorjuntaan.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen totesi jo kausiennakossa, että kauden ensimmäinen ottelu harvoin on kauden paras peli. Kauden parasta peliä ei TPS:ltä tänään nähty. Jonkin verran mustavalkoinen vierasjoukkue pystyi petraamaan toisella puoliajalla ja sai luotua useamman maalipaikan. Tepsiläisten vedot kuitenkin kilpistyivät EIF-vahti Gerson Limaan ja isäntäjoukkueen maalipuihin.

– Tämä oli tyypillinen sarjakauden aloitus. Peli oli kahdestakin syystä heikkotasoinen: juuri siksi, että kyseessä oli kauden avauspeli ja osaltaan myös siksi, että voimakas tuuli vaikeutti tänään molempien joukkueiden pallollista pelaamista. Emme pystyneet pelaamaan maata pitkin riittävästi, ja sama koski vastustajaakin, Laurikainen kertasi.

– Peli oli nähdäkseni aika lailla tasurin arvoinen. Ensimmäisellä jaksolla puolustimme hyvin, mutta emme hyökänneet riittävän hyvin. Toisella jaksolla pääsimme paremmin maalipaikoille ja tolppaakin kolisteltiin. Tappio ei tietystikään lämmitä, mutta tästä jatketaan eteenpäin seuraavaa peliä kohti, Laurikainen jatkoi.

Ottelun kaikki maalit nähtiin viimeisen vartin aikana. EIF:n 1–0-maalin iski hyvän syöttökuvion päätteeksi vapaana maalin edessä ollut Salomo Ojala, joka tiedetään Ykkösen tasolla vaaralliseksi maalintekijäksi, voittihan mies muutama vuosi sitten sarjan maalikuninkuuden Hakan paidassa.

Pelin viime minuutteja värittivät kaksi rangaistuspotkua, jotka kummatkin herättivät rikkeen tehneen joukkueen pelaajissa protestointia erotuomari Joona Kontista kohtaan. EIF sai pilkkunsa, kun TPS-maalivahti Jere Koponen kaatoi pallontavoittelutilanteessa isäntäjoukkueen Tobias Fagerströmin. Pallon pisteeltä verkon perukoille toimitti varmoin elkein Stanislav Efimov.

TPS sai kavennusmaalin pian Efimovin 2–0-osuman jälkeen. Tepsille tuomittiin rankkari, kun EIF rikkoi Palloseuran Jesper Karlssonia. EIF-vahti Lima venyi rangaistuspotkutilanteessa torjuntaan, mutta ei pystynyt vangitsemaan palloa, ja rankkarin laukonut Riku Riski pääsi niittaamaan kavennuksen paluupallosta.

– Tämä oli vaikea peli, tosi tiukka vääntö. Olosuhteet olivat vähän hankalat, mutta emme olleet tänään parhaimmillamme, ja EIF kyllä ansaitsi voittonsa. Meidän oma pallollinen pelaamisemme ei ollut tarpeeksi rohkeaa, eivätkä ratkaisumme viimeisellä kolmanneksella olleet tänään parhaita mahdollisia, analysoi Riski kauden avauspeliä.

Riskin kauden avausmaalin lisäksi tepsiläisittäin ottelun positiiviseen antiin kuului 17-vuotiaan TPS-kasvatin Aapo Boströmin debyytti miesten Ykkösessä. Palloseuran kokoonpano oli muutenkin hyvin tepsiläinen tänään, sillä avauskokoonpanossa oli peräti kuusi TPS-kasvattia, jotka ovat edustaneet Tepsiä jo juniorivuosinaan.

– On tietysti hieno asia, että avauskokoonpanossamme oli niin paljon seuran omia kasvatteja. Jokainen heistä ansaitsi omilla esityksillään pelipaikkansa. Nuorista pelaajistamme Roope Pakkanen pelasi hyvän pelin, ottaen huomioon, että vielä eilen oli epäselvää, pystyykö hän pelaamaan. Samoin Santeri Pohjolainen sai hyvän startin kauteen keskikentällä. Aapokin tuli hyvin sisään Ykkösen debyyttiinsä, Laurikainen sanoi.

Lopputulos:

EIF – TPS 2–1 (0–0)

Ottelun maalit:

78 min 1–0 Salomo Ojala
90 min 2–0 Stanislav Efimov (rp)
90+3 min 2–1 Riku Riski

Varoitukset:

71 min Tabi Manga
89 min Jere Koponen
90+6 min Jeannot Esua

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Joonas Sundman
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson
Alhaji Gero (73 min Torfiq Ali-Abubakar)
Riku Riski
Joonas Lakkamäki
Linus Rönnberg (90 min Tuomas Pippola)
Severi Pöysä
Kasper Hämäläinen
Santeri Pohjolainen (73 min Aapo Boström)

Erotuomari: Joona Kontinen

Pelipaikka: Tammisaaren Keskuskenttä

Yleisömäärä: 842

Seuraava ottelu: La 22.4. klo 16.00 KPV–TPS, Kokkola.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia