Miehet: TPS lähtee Seinäjoelle iskemään pallot maaliin

TPS jatkaa Ykkösen kauttaan sunnuntaina 21. toukokuuta Seinäjoella, kun vastaan astelee SJK Akatemia. Ottelu potkaistaan käyntiin OmaSP Stadionilla kello 18.00.

Turun Palloseura kohtasi edellisellä kierroksella Yläkentällä sarjäkärki Gnistanin. Yli puolet pelistä miesalivoimalla pelannut TPS joutui lopulta taipumaan Gnistanille maalein 0–2. Palloseuran puolustaja Umar Bala Muhammed ajettiin kentältä ensimmäisen puoliajan lopulla – ratkaisu kirvoitti kipakan palautteen turkulaisyleisöltä erotuomarille. Muhammed on ulosajon myötä sivussa TPS:n kahdesta seuraavasta ottelusta.

Kaksi edellistä otteluaan TPS on aloittanut täsmälleen samalla aloituskokoonpanolla, mutta Muhammedin pelikiellon myötä TPS:n puolustuslinjaan tulee siis varmuudella muutoksia seuraavaan peliin. Tepsin puolustuslinjassa toiseksi eniten peliminuutteja – Roope Pakkasen jälkeen – on kerännyt nuori laitapuolustaja Severi Pöysä, joka on ollut avauskokoonpanossa kauden jokaisessa kuudessa ottelussa.

Kouvolassa syntynyt ”Seve” kuuluu siihen laajaan joukkoon tämän kauden TPS-pelaajia, jotka ovat pukeutuneet Tepsin raitapaitaan jo junioripeleissä. Pöysän, 20, tie Tepsin edustusjoukkueeseen on käynyt seuran B- ja A-juniorijoukkueiden sekä TPS Akatemian kautta.

– Oma alkukauteni on lähtenyt nousujohteisesti käyntiin ja olen koko ajan pyrkinyt parantamaan omaa peliäni, kommentoi 20-vuotias Pöysä.

Edellisessä Gnistan-pelissä Pöysä pelasi täydet minuutit. Pöysä näki TPS:n pelissä sekä hyviä elementtejä että parannuskohteita.

– Gnistan-pelissä oli paljon hyvää paikoittain, mutta ehdottomasti meidän täytyy olla maalipaikoissa huomattavasti tarkempia ja iskeä pallot maaliin.

Kuluvan viikon treeneissä on Pöysän mukaan käyty läpi paljon taktisia yksityiskohtia ja niitä asioita, joita tulisi parantaa seuraavaan peliin.

– Ollaan haluttu käydä läpi sitä, miten puolustetaan tiiviisti ja miten ollaan boksissa aiempaa tarkempia, Pöysä kertoo.

SJK Akatemia on tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukossa viidennellä sijalla. Seinäjokelaiset ovat napanneet viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa ja kokeneet kaksi tappiota. Merkittävää on, että SJK Akatemia on ottanut kaikki voittonsa kotikentällään – helppoa pyhäpäivän iltapuhdetta ei siis ole luvassa.

– Vaikea peli varmasti tulee. SJK Akatemalla on hyvä ja taitava, nuori jengi. Meidän pitää laittaa kaikki likoon, että palataan pisteiden kanssa takaisin Turkuun, ennakoi Pöysä.

Teksti: Niklas Saarinen

Su 21.5. klo 18.00 SJK Akatemia – TPS, OmaSP Stadion, Seinäjoki.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia