Miehet: TPS aloittaa Ykköscupin lauantaina Salossa SalPan vieraana

Turun Palloseura aloittaa Ykköscupin pelit lauantaina 4. helmikuuta vierasottelulla Salon Palloilijoita vastaan. Salon Urheilupuiston tekonurmella pelattava ottelu alkaa kello 14.00. Turun Sanomat ja Salon Seudun Sanomat näyttävät ottelun tilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä.

Tulevan lauantain peli on Tepsille vuoden kolmas ottelu. Vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa TPS nuiji Pargas IF:n kumoon maalein 5–0. Viikko sitten pelatun toisen treenipelin voiton vei Atlantis FC niukasti 1–0.

– Molemmat treenipelit olivat näin valmentajan näkökulmasta informatiivisia. Meillä oli paljon omia nuoria pelaajiamme mukana näissä peleissä ja pääsimme näkemään, missä kohtaa heidän kanssaan mennään. Pääsimme myös testaamaan useita testipelaajia. Lisäksi olemme vähitellen saaneet pelitavallisia perusasioita iskostettua joukkueeseen, summaa TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ensimmäisten harjoitusotteluiden antia.

Ykköscupin ottelut ovat Laurikaisen mukaan vielä osaltaan pelitavan sisäänajoa. Lauantaina TPS pääsee katsastamaan kahta uutta testipelaajaa tulevan sarjakauden vastustajaa vastaan.

– Meidän ryhmämme on uudistunut jonkin verran, ja varmasti alkuun on vähän opettelua, ennen kuin pelaajat oppivat toistensa liikkeet ja tavat. SalPa-pelissä annetaan taas muutamalle nuorelle pelaajalle näyttöpaikka Ykkösen tason jengiä vastaan. Lisäksi meillä on lauantain pelissä kaksi testipelaajaa, joista toinen on laitahyökkääjä ja toinen keskushyökkääjä, Laurikainen kertoo.

Salon Palloilijat juhli viime kauden päätteeksi sarjanousua Kakkosesta Ykköseen. Alkuvuoden aikana salolaiset ovat TPS:n tapaan pelanneet kaksi harjoitusottelua, tuloksena 1–1-tasapeli Ilveksen kanssa ja 1–2-tappio FC Interille.

– Lauantain pelissä meillä on fokus enemmän omassa pelaamisessamme, ja niin varmasti on SalPallakin. Sen voi kuitenkin jo nyt sanoa, että SalPa on joukkueena selvästi vahvistunut sarjaporrasta ylemmäs noustuaan. Hyvät, kilpailulliset Ykköscupin pelit varmasti palvelevat molemmilla joukkueilla kauteen valmistautumista, Laurikainen toteaa.

Yli 20 vuoden tauon jälkeen Ykköseen palaavassa SalPan joukkueessa on sekä jatkuvuutta että uutta energiaa. SalPan Ykköseen nostaneesta ryhmästä ainakin 14 pelaajaa jatkaa uraansa joukkueessa. Takavuosilta TPS-paidasta tutut Oskari Jakonen ja Elmo Heinonen jatkavat molemmat uraansa Salossa. Uusia pelaajasopimuksia salolaisilla on 12. Joukkueen uudet tuttavuudet ovat pääasiassa viime kauden Ykkösen ja Kakkosen joukkueista Saloon saapuneita pelaajia.

SalPa–TPS, la 4.2. klo 14.00 Salon Urheilupuisto TN


Fakta: Ykköscup

Ykköscup pelataan kolmessa maantieteellisesti painotetussa lohkossa. Lohkojen neljä joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan. Turun Palloseuran kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Salon Palloilijat, Käpylän Pallo ja Ekenäs IF.

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta etenevät kahdeksan joukkueen puolivälieriin. Pudotuspelit pelataan yksittäisinä otteluina. Samassa alkulohkossa pelanneet joukkueet eivät voi kohdata puolivälierävaiheessa – kotiedut menevät lohkovoittajille sekä parhaalle lohkokakkoselle.

Ykköscupin välierien sekä finaalin kotijoukkue arvotaan. Ykköscupin finaalin alustava pelipäivä on 11. maaliskuuta – mestarille on luvassa 10 000 euroa ja loppuottelun häviäjälle 3 000 euroa.

Lisää uutisia