Miehet: Pisteet jäivät Seinäjoelle

Miesten Ykkönen jatkui tänään sunnuntaina Seinäjoella SJK Akatemian ja Turun Palloseuran kohtaamisella. SJK Akatemia oli voittanut kaikki kauden kolme ensimmäistä kotiotteluaan, eikä seinäjokelaisten kotivoittoputki katkennut tänäänkään. SJK Akatemia piti pisteet kotonaan 1–0-lukemin.

Ottelun avauspuoliaika kului tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut omaa pallollista pelaamistaan pyörimään toivomallaan tavalla. TPS onnistui luomaan pari tilannetta Riku Riskin antamista kulmapotkuista, mutta maaliin asti palloa ei saatu puskettua. Omat paikkansa loi myös kotijoukkue SJK Akatemia.

– Peli lähti kohtuullisesti käyntiin ja pysyi suunnilleen kasassa avausjakson loppuun saakka, mutta toinen jakso oli katastrofi, sanoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen varsin suorasanaisesti pelin päätyttyä.

Ottelun toisella puoliajalla kotijoukkue sai paremmin pelistä kiinni ja loi vahvasti painetta TPS-päätyyn. SJK Akatemia sai huippupaikan siirtyä ottelussa johtoon vartti ennen täyttä aikaa, kun kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku TPS-pelaajan käsivirheen seurauksena. TPS-maalivahti Jere Koponen aavisti kuitenkin Miro Turusen aikeet oikein ja venyi laukauksen tielle.

Pitkään näytti siltä, että ottelussa ollaan matkalla maalittomaan tasapeliin ja pistejakoon, mutta 86. minuutilla Kasper Paananen päätti Oliver Günesin rakentaman hyökkäyksen maaliin. TPS sai aivan ottelun viime hetkillä mahdollisuuden tasoittaa peli, kun Joonas Sundman keskitti hyvin laidalta maalin eteen. Vaihdosta sisään tullut TPS-hyökkääjä Torfiq Ali-Abubakar yritti jatkaa pallon yhdellä kosketuksella maaliin, mutta laukaus painui Otto Huuhtasen vartioiman SJK-veräjän ohitse.

– Toisella jaksolla emme kerta kaikkiaan päässeet yhtään mihinkään. Emme ansainneet tästä pelistä mitään. Olisimme voineet jopa tasoittaa pelin lopussa, mutta en väitä millään tavalla, että se olisi ollut ansaittua, Laurikainen totesi.

– Meillä on maalinteko-ongelma. Emme saa luotua tarpeeksi vaarallisia maalipaikkoja. Tämä oli selkeästi meidän kauden huonoin esityksemme, arvioi Laurikainen.

Lopputulos:

SJK Akatemia – TPS 1–0 (0–0)

Ottelun maalit:

86 min 1–0 Kasper Paananen

Varoitukset:

SJK Akatemia

59 min Babacar Fati
77 min Denis Cukici
88 min Kasper Paananen
90+4 min Oskari Väistö

TPS

56 min Santeri Pohjolainen
74 min Samba Benga
85 min Joonas Sundman

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño (78 min Tuomas Pippola)
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson
Alhaji Gero (76 min Onnipekka Pajula)
Riku Riski
Yannis Lamgahez (46 min Joonas Sundman)
Linus Rönnberg (68 min Severi Pöysä)
Kasper Hämäläinen
Santeri Pohjolainen (68 min Torfiq Ali-Abubakar)

Erotuomari: Pietu Niinimäki

Pelipaikka: OmaSP Stadion

Yleisömäärä: 917

Seuraava ottelu: La 27.5. klo 17.00 TPS–SalPa, Veritas Stadion

Teksti: Niklas Saarinen

Ottelun kooste

Lisää uutisia