Miehet: Alivoimalla yli puoli peliä pelannut TPS taipui Gnistanille

Miesten Ykkönen jatkui lauantaina Turun Urheilupuiston Yläkentällä, kun TPS kohtasi sarjakärki Gnistanin. Edellisellä kierroksella Tepsi oli pelannut 3–3-tasapelin Pietarsaaressa Jaroa vastaan. Vaikka voittoa ei Pietarsaaresta tuolloin ollut kotiin tuomisina, oli ottelussa pelillisesti hyviä elementtejä. Siten ei ollutkaan yllätys, että TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen marssitti tänään kesäisen lämpimälle Yläkentälle täsmälleen saman aloituskokoonpanon kuin edellisessä pelissä.

TPS ja Gnistan olivat ennen kautta monissa arvioissa Ykkösen suurimmat voittajasuosikit, ja joukkueet lähtivätkin tänään tarjoamaan futiksen ystäville laadukasta ottelua. Molemmilla joukkueilla oli jo avauskympin aikana oivallinen paikka siirtyä pelissä kuskin paikalle. Maaliverkko ei kuitenkaan heilunut, sillä Jiri Koski Gnistanin maalilla onnistui torjumaan Riku Riskin laukauksen ja toisessa päässä virkaveli Jere Koponen venyi Momodou Sarrin vedon tielle.

Gnistan onnistui siirtymään ottelussa johtoon, kun puoli tuntia oli täyttynyt pelikellossa. Joakim Latonen lähetti laidalta millimetrintarkan keskityksen maalin eteen, josta Gnistanin hyökkääjäkolossi Eero Markkanen pukkasi pelin avausmaalin. Takaisku ei Tepsiä hätkähdyttänyt, ja turkulaisjoukkueen tasoitus oli todella lähellä vain muutama minuutti Markkasen tekemän johtomaalin jälkeen. Riku Riskin painava laukaus kumahti Gnistanin maalin tolppaan.

Jos oli TPS:n edellinen ottelu Jaroa vastaan melkoinen trilleri, ei dramatiikkaa puuttunut myöskään tämän päivän matsista. Ottelu sai täysin uuden käänteen viisi minuuttia ennen taukoa, kun TPS:n laitapuolustaja Umar Bala Muhammed ajettiin suoralla punaisella kortilla kentältä ulos. Kentältäpoisto oli seurausta pallontavoittelutilanteesta, jossa osallisena oli Muhammedin lisäksi Gnistanin Jean Mabinda Kinzumba. Erotuomari Lassi Siukkola kaivoi ensin taskustaan keltaisen kortin, mutta lopulta tuomiona oli punainen kortti. Yläkentän 535-päinen yleisö protestoi erotuomarin ratkaisua voimakkaasti.

– Se, mitä tapahtui ennen punaista korttia, oli mielestäni parasta jalkapalloa, mitä me olemme tällä kaudella ketään vastaan pelanneet. Tasollisesti peli oli omasta mielestäni erilainen kuin aikaisemmat pelit. Siinä oli vaarallisia paikkoja ja tuli hieno maali, ja mekin olimme todella lähellä hienoa maalia, kertasi Laurikainen hetkiä ennen pelin muuttanutta tuomiota.

– On sääli, että peli meni pilalle sen punaisen kortin myötä. Alku oli lupaava, ja tästä olisi voinut tulla tämän kauden merkittävin matsi tähän saakka. Meidän joukkuettamme hiukan koetellaan nyt. Tuntuu, että asiat menevät eteenpäin, mutta tulosta on tosi, tosi vaikea tehdä tällä hetkellä, sanoi Laurikainen.

Toisella puoliajalla TPS oli kovaakin kovemman haasteen edessä. Palloseura joutui jahtaamaan miesalivoimalla tasoitusta, ja vastassa oli Gnistan, jonka puolustus on alkukauden peleissä ollut täyttä teräsbetonia. Helsinkiläisjoukkue ei ole päästänyt vielä yhtään maalia, eikä tilasto tältä osin muuttunut tänään kauden viidennessä ottelussa.

– Harmittaa kuin pientä oravaa, että peli meni näin kuin meni. Me olimme vahvoja ensimmäisessä kotipelissä täällä Yläkentällä ja olimme tänäänkin mielestäni hyvällä pelipäällä. Ennen punaista korttia nähtiin viihdyttävää ja hyvää futista. Tämä oli laadukas Ykkösen ottelu siihen asti, että jouduimme vajaalle. Se, että pelasimme vajaalla reilut 50 minuuttia, söi tänään tämän pelin, totesi TPS:n maalivahti Jere Koponen.

Ottelun loppulukemat 2–0 sinetöi toisella puoliajalla TPS-paidasta tuttu Joakim Latonen. Illan tulosten myötä TPS on sarjataulukossa sijalla yhdeksän ja ero sarjakärjessä olevaan, ottelun vähemmän pelanneeseen Gnistaniin venyi kahdeksaan pisteeseen. TPS-kippari Koponen on kuitenkin luottavainen, että Palloseuran kauden suunta vielä kääntyy.

– Pelin raamit ovat ihan ok, mutta tällä hetkellä meitä koetellaan. Luotetaan siihen, että painetaan hommia ja tulokset rupeavat sitä myöten kääntymään. Ei tässä auta surkutella, vaan mennä treenikentälle ja tehdä hommat taas paremmin ensi pelissä, Koponen sanoi.

Lopputulos:

TPS – Gnistan 0–2 (0–1)

Ottelun maalit:

33 min 0–1 Eero Markkanen
56 min 0–2 Joakim Latonen

Varoitukset:

TPS
22 min Santeri Pohjolainen
64 min Roope Pakkanen
72 min Yannis Lamgahez
90 min Jesper Karlsson

Gnistan
72 min Jean Mabinda Kinzumba
90 min Henrik Ölander

Kentältäpoisto:

TPS
41 min Umar Bala Muhammed

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Roope Pakkanen
Riku Riski (79 min Matias Kivikko Arraño)
Umar Bala Muhammed
Yannis Lamgahez
Severi Pöysä
Torfiq Ali-Abubakar (60 min Alhaji Gero)
Kasper Hämäläinen (46 min Jesper Karlsson)
Tuomas Pippola (46 min Joonas Sundman)
Santeri Pohjolainen (60 min Linus Rönnberg)
Aapo Boström

Erotuomari: Lassi Siukkola

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 535

Seuraava ottelu: Su 21.5. klo 18.00 SJK Akatemia – TPS, OmaSP Stadion, Seinäjoki.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia