Miehet: HIFK käytti vähät maalipaikkansa ja piti pisteet Helsingissä

Miesten Ykkönen jatkui keskiviikkoiltana kahden perinteikkään seuran välisellä kohtaamisella, kun yhteen iskivät Helsingin IFK ja Turun Palloseura. Tovi oli jo kulunut siitä, kun HIFK ja TPS olivat edellisen kerran kohdanneet Ykkösen tasolla – tämä tapahtui viimeksi kaudella 2001. Kauden 2023 ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen vei tänään nimiinsä HIFK. Loppulukemat olivat helsinkiläisille 2–0.

Ottelun avauspuoliaika näytti jo päättyvän maalittomana, kunnes erotuomari Mikko Juusolan antamalla lisäajalla HIFK sai sivuvapaapotkun. Pallo pelattiin maalille, jossa korkeimmalle puskemaan pomppasi entinen maajoukkuetoppari Paulus Arajuuri. Arajuuren pusku näytti olevan jo menossa maalin ohi, kunnes pallo muutti epäonnekkaasti suuntaa TPS:n omasta pelaajasta ja painui Tepsin maaliin.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli täyttä yritystä ja meillä oli siinä muutama paikka, joista olisi ehdottomasti pitänyt tehdä maali. HIFK:lla ei ollut oikeastaan mitään muuta saumaa rokottaa meitä avausjaksolla kuin se yksi erikoistilanne, ja siitä pallo taisi sitten mennä lopulta meidän oman pelaajan kautta maaliin. Täytyy vielä katsoa se maali videolta, mutta tuntui siltä, että HIFK oli siinä skarpimpi ja organisoidumpi, kertasi TPS:n kapteeni, maalivahti Jere Koponen.

Pelillisesti TPS:llä ei ollut ensimmäisellä puoliajalla mitään hätää – HIFK käytti ainoan maalipaikkansa. Toiselle puoliajalle TPS lähti Koposen mukaan päättäväisesti hakemaan tasoitusta. Toisen puoliajan alussa TPS olikin joukkueista selkeästi pirteämpi ja onnistui jakson alussa luomaan lyhyessä ajassa muutaman tilanteen HIFK-maalille.

Viimeinen silaus jäi kuitenkin tänään Tepsin maalintekoyrityksistä puuttumaan, ja vierasjoukkue joutui ottelun loppuhetkillä hakemaan kovalla riskillä tasoitusta. TPS:n hakiessa tasoitusta pääsi HIFK kääntämään nopean vastahyökkäyksen, jonka päätti maaliin Sakari Tukiainen. Loppuhetkien maali oli enää kosmetiikkaa.

– Emme saaneet toisella puoliajalla luotua tarpeeksi maalipaikkoja. Varmasti nyt ennen sunnuntain Jaro-matsia kiinnitetään treeneissä huomiota siihen, että miksemme saaneet riittävän hyviä paikkoja luotua. Meillä on kuitenkin pelin rakenne mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Tänäänkin peli oli ihan balanssissa koko ajan. Kehitytään koko ajan ja pelataan paremmin sunnuntaina, päätti TPS-kippari Koponen.

Lopputulos:

HIFK – TPS 2–0 (1–0)

Ottelun maalit:

45+1 min 1–0 Paulus Arajuuri
90+3 min 2–0 Sakari Tukiainen

Varoitukset:

HIFK
35 min Matias Hänninen
65 min Jarkko Heimonen
79 min Topi Pasi
84 min Julius Järvinen

TPS
43 min Umar Bala Muhammed
77 min Alhaji Gero

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Roope Pakkanen
Daniel Rantanen
Alhaji Gero (77 min Torfiq Ali-Abubakar)
Riku Riski
Umar Bala Muhammed (75 min Joonas Sundman)
Yannis Lamgahez
Linus Rönnberg (75 min Tuomas Pippola)
Severi Pöysä
Kasper Hämäläinen (86 min Hanjin Cho)
Santeri Pohjolainen (75 min Aapo Boström)

Erotuomari: Mikko Juusola

Pelipaikka: Bolt Arena, Helsinki

Yleisömäärä: 1420

Seuraava ottelu: Su 7.5. klo 18.00 FF Jaro – TPS, Pietarsaaren Keskuskenttä.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia