”Maukas tasoitus toki, mutta enemmänkin oli tarjolla”

TPS esitti jo toisen varsin kypsän esityksen nykyistä Veikkausliigajoukkuetta vastaan. TPS pisti onnistuneen IFK-pelin jälkeen kunnolla kampoihin myös viime kaudesta vahvistuneelle FC Interille. TPS:n 2-2-tasoitus jäi hieman viime tinkaan, mutta tosiasia on, että Palloseura olisi voinut vaikka voittaa perjantaisen Suomen Cup -taistelun Javenture-Areenalla.

– Jatkettiin Interiä vastaan siitä mihin jäätiin viime viikolla. Peli-ilme säilyi hyvänä ja ehjänä molemmissa otteluissa oikeastaan alusta loppuun asti. Jos ajatellaan tulosta, niin olisi pitänyt lyödä maali siihen alkuun, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen pohdiskeli Inter-matsin jälkeen.

– Siinä tuli aikamoinen läjä kortteja alkuun, vähän liikaakin, kuumeni tunteet puolin ja toisin. Tämä oli intensiteetiltään ensimmäinen vähän kovempi peli myös naapurille.

TPS:n maalitekijöinä kunnostautuivat tänään topparit. Joukkue olisi voinut painaa päälle vähintään vielä yhden maalin koko otelun maalipaikat huomioon ottaen.

– Onnistuttiin erikoistilanteissakin vaihteeksi. 1-1-tasoituksessa Henkka pudotti pallon ja oltiin hereillä ja ensimmäisenä pallossa kiinni, Laurikainen kiitteli.

TPS:n 2-2-tasoitus tuli niin makeaan paikkaan kuin olla ja voi. Juri Kinnunen lähetti vaparin, maalille noussut maalivahti Jonathan Viscosi sai palloon hieman lisävauhtia ja Miro Tenho nikkasi pallon verkkoon.

– Olihan se maukas tasoitus toki siihen paikkaan, ei siitä pääse mihinkään. Näytettiin, että vedetään ihan loppuun asti.

Mutta toisaalta…

– Oltaisiin voitu silti saada vielä enemmän tästä, ennemmänkin oli tarjolla, eli se voitto, Laurikainen myöntää.

Laurikainen kuitenkin muistuttaa, että nyt kun liigajoukkueet on kohdattu alkulohkossa, mitataan joukkueen todellinen paineensietokyky kahdessa viimeisessä ottelussa FC Legirusta ja EIF:iä vastaan.

– On todella positiivista, että pystyttiin haastamaan tosissaan liigajoukkueet, eikä tosiaan hävitty kummallekaan. Kaikkein tyytyväisin olen kuitenkin siihen, miten me haastoimme heidät kentällä, eli missä mennään pelillisesti tässä vaiheessa vuotta. Nyt on mahdollisuuksia myös tuloksellisesti ja se meidän pitäisi pystyä nyt kapitalisoimaan. Eli pitää raapia pinnoja. Legirus on Kakkosen kovimpia jengiejä ensi kaudella, ei tule olemaan helppoa. Laurikainen puntaroi ensi lauantain vastusta.

TPS treenikausi on kulunut kaikin puolin hienosti arjen ja työnteon merkeissä. Ikäviä asioita ovat olleet ainoastaan pelaajien henkilökohtaiset loukkantumiset.

– En ole tietenkään täysin tyytyväinen peliin, kauteen on vielä matkaa. Koetetaan koko ajan hakea, että missä se tekemisen raja kulkee. Joukkueen perustekeminen toimii, yksittäisissä asioissa on aina uutta opittavaa. Tässä pelissä on kaksi suuntaa pelata ja ne erikoistilanteet, siinähän se. Hyökkäyspelissä on kaikilla yleensä ne isoimmat haasteet, niin kai meilläkin. Menemme eteenpäin ihan suunnitellusti, raskaampi harjoitusjakso on vielä tiedossa, Laurikainen lupaa – ja hymyilee päälle.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-fc-inter-tps-2-2-10-02-2017/

Lisää uutisia