Matthias Ahonen valittiin TPS:n lapsivaiheen vastaavaksi

TPS Jalkapallon panostukset tulevaisuuteen nytkähtivät konkreettisesti eteenpäin, kun uuteen, erityisen tärkeään lapsiurheiluvaiheen vastaavan tehtävään rekrytoitiin kokenut lasten valmennuksen ammattilainen Matthias Ahonen.

Ahonen siirtyy TPS:ään Åbo IFK:n alle 12-vuotiaiden valmennuspäällikön tehtävistä. Pitkän linjan ammattilainen on toiminut urallaan myös Kaarinan Nappuloiden toiminnanjohtajana sekä TPS:n junioripäällikkönä. Ahonen on monelle tuttu myös lasten vaiheen valmentajakoulutuksista, joiden johtamisesta hänellä on niin ikään jo vuosien kokemus.

Ahosen toimenkuvaan TPS:ssä kuuluu lapsiurheiluvaiheen (U7–U9-ikäluokat) vastaavan tehtävät, joissa hän vastaa ikävaiheen toiminnan kehittämisestä, koordinoinnista ja organisoimisesta, aloittavan ikäluokan (tytöt ja pojat) vastuuvalmentajan tehtävistä sekä päiväkoti- ja alakouluyhteistyöstä.

–  On erittäin hienoa, että TPS panostaa isosti lasten valmennuksen kehittämiseen. Otan tehtävän vastaan erittäin innostuneena ja motivoituneena. Lasten valmennuksen painopisteet eri ikäluokissa ovat minulla kirkkaana mielessä, ja se tulee näkymään myös arjen työssä kentällä. Pedagogiset taidot ovat lasten valmennuksessa keskeisessä roolissa ja koen, että minulla on sillä puolella paljon annettavaa, sanoo Ahonen.

Tehtävä on TPS:ssä uusi ja seuran tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä, sillä siinä vaikutetaan merkittävällä tavalla seuran yhden keskeiseen tavoitteeseen, pelaajamäärän kasvuun.

–  Olemme iloisia, että saimme yhteen seuran tärkeimmistä valmennustehtävistä kokeneen ammattilaisen, jolla on myös näyttöjä vastaavassa tehtävässä onnistumisesta. Matthiaksen johdolla pääsemme vahvistamaan toimintamme perustuksia ja tarjoamaan entistäkin useammalle juniorille laadukkaan ympäristön TPS:n paidassa, iloitsee TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

Ahonen aloittaa tehtävässään 1.1.2024. Aloittavan ikäluokan toiminnan käynnistämisestä tiedotetaan tarkemmin keskiviikkona 11.10.

–  Uusi tehtävä on seuralta merkittävä panostus ja siinä onnistumisessa vaaditaan kovaa osaamista. Hienoa, että saimme tehtävään Matthiaksen muodossa henkilön, jolta sitä löytyy. Odotukset ovat isot ja töitä riittää, mutta palkintokin tulee olemaan iso – ja sen saavuttamiseen annamme Matthiakselle täyden tukemme, kommentoi TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

TPS Jalkapallo kiittää rekrytointiprosessiin osallistuneita ja toivottaa Matthiaksen tervetulleeksi takaisin mustavalkoiseen yhteisöön!

Lisää uutisia