Marraskuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Tomi Virtanen

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Marraskuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Tomi Virtanen. Tomi toimii joukkueenjohtajana Tepsin 2014-syntyneiden tyttöjen joukkueessa. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Tomin taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet valinnalle:

”Tomi on helposti innostuva, energinen ja positiivista ilmapiiriä ympärilleen luova monitoimimies, jonka kanssa on aina mukavaa tehdä yhteistyötä.”

”Tarmokas tekijä, jonka kanssa asiat hoituvat ja jolta ei ideat lopu kesken.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Tomi Virtanen, Tepsin 2014-syntyneiden tyttöjen joukkueenjohtaja. Alkava kausi on minulle nyt neljäs kausi joukkueemme taustajoukoissa.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Perhefutiksen kautta olen aikanaan tullut TPS:n toiminnan piiriin oman tyttäreni mukana. Hän jatkoi pelaamista TPS:n Temppukoulussa ja hyppäsi sen jälkeen mukaan joukkuetoimintaan, kun uusi joukkue perustettiin. Lähdin sitten uuteen joukkueeseen mukaan huoltajaksi. Jatkoin huoltajan roolissa toisenkin kauden, ja sitten kolmannelle kaudelle siirryin joukkueenjohtajaksi.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Meillä on onneksi aika laaja porukka aktiivisia ja sitoutuneita vanhempia tässä joukkueen taustalla, niin saadaan hyvin jaettua vastuuta joukkueen arjessa. On varustevastaavaa, some- ja viestintävastaavaa, puffet-vastaavaa, varainhankinnan vastaavaa, taloudenhoitaja ja pari huoltajaa. Meillä on joukkueessa nyt 15 tyttöä, ja toimihenkilöitä on melkeinpä saman verran tässä ympärillä.

– Aktiivisten vanhempien myötä oma roolini on enemmän koordinoida toimintaa. Rooliini kuuluu muun muassa tehdä tarvittavia päätöksiä, olla yhteydessä vanhempiin, opastaa uusia pelaajia vanhempineen toimintatavoissa ja ylipäätään varmistaa, että kaikki asiat hoituvat. Kun roolit joukkueen taustalla on jaettu hyvin, niin kenenkään kuorma ei kasva liian suureksi. Iso kiitos meidän joukkueemme aktiivisille vanhemmille, joita ilman joukkueen arjen toiminta ei pyörisi.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Positiivisia kokemuksia. On päässyt kokemaan kentän laidalla mukavia hetkiä ja uusia tuttavia on tullut toiminnan kautta paljon. Olemme päässeet tekemään hienoja reissuja joukkueen kanssa. Tietysti aina jotain haasteitakin eteen tulee, mutta aina niistä on yhdessä ja yhteistyöllä yli päästy.

– Varmaan hienointa on se, kun näkee nuorten pelaajien kasvun niin pelaajina kuin ihmisinä.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Itse olen Tampereelta kotoisin ja alun perin Ilveksen kasvatteja, mutta kyllä meidän perheestämme on aika tepsiläinen kasvanut. Kaksi tytärtä pelaa jalkapalloa TPS:ssä ja itse toimin nyt tässä joukkueenjohtajan tehtävässä.

– TPS on paikallisesti todella merkittävä seura, joka tekee yhteiskunnallisesti tärkeää työtä. TPS merkitsee minulle paikkaa, jossa koen omien lasteni saavan hyvää liikunnallista kasvatusta ja tekemistä arkeen. Itselleni TPS tarjoaa mielekästä sisältöä vapaa-ajalle.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Läpi elämän jatkunut kiinnostus. Aloitin jalkapallon pelaamisen aikanaan Ilveksen kaupunginosajoukkueessa 5-vuotiaana. Opiskeluaikana pelasin futsalia. Olen pelannut myös australialaista jalkapalloa useamman vuoden. Peliura jatkuu nyt tavallisen jalkapallon ja futsalin parissa ikämiehissä.

– Omat lapset ovat olleet katsomassa ikämiespelejäni ja heidän kanssaan on katsottu televisiosta isoja arvokisapelejä. On ollut kiva nähdä, että hekin ovat jalkapallosta ja monista muista urheilulajeista tosi innostuneita. Taannoin kävimme koko perhe yhdessä Helmareiden Turussa pelaamassa maajoukkuepelissä, kun nuorempi tyttäreni oli saattajana TPS Mimmien mukana.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Ei joukkuetoiminta pyörisi ilman vapaaehtoisia, ja onhan siellä kentän laidallakin mukavampi lasten harrastuksessa olla, kun he ovat jo tulleet toiminnan kautta tutuiksi. Tämä loppujen lopuksi tosi mukavaa hommaa. Tässä joukkueen taustalla nyt useamman vuoden toimineena ja muiden vanhempien kanssa jutelleena tuntuu, että vapaaehtoistoiminta tuo monelle erityyppistä sisältöä arkeen ja vastapainoa esimerkiksi työlle.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Tomi!

Lisää uutisia