Markus Lastikka on TPS:n uusi lääkäri – fysioterapeutteina jatkavat Markus Kemppainen ja Marko Grönholm

TPS:n miesten edustusjoukkueen pelaajien terveydestä huolehtii tulevallakin jalkapallokaudella joukko osaavia ammattilaisia. TPS:n uutena lääkärinä on aloittanut Markus Lastikka. Fysioterapeutteina puolestaan jatkavat Markus Kemppainen ja Marko Grönholm. Joukkueen fysio- ja lääkintätiimiin kuuluu lisäksi fysiikkavalmentaja Michael Oliphant.

Uutena joukkuelääkärinä aloittava Markus Lastikka on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän työskentelee TPS:n pääyhteistyökumppani Terveystalossa ortopedian ja traumatologian erikoislääkärinä. Lastikalla on pitkä kokemus urheilijoiden vammojen hoidosta.

– Urheilukirurgia ja urheilijoiden terveyden hoitaminen on aina ollut minulle lähellä sydäntä. Omaa urheilutaustaa löytyy koripallon ja jalkapallon puolelta. Olen aina ollut joukkueurheilusta kiinnostunut ja on hienoa päästä nyt tämän työn myötä osaksi Turun Palloseuran joukkuetta, Lastikka sanoo.

– Tämä joukkuelääkärin tehtävä on itselleni uusi ja mielenkiintoinen askel. Tässä yhteydessä haluan välittää lämpimät kiitokseni kaikille niille, joiden kanssa olen vuosien saatossa saanut tehdä töitä ja joilta olen saanut paljon ammatillista oppia, Lastikka jatkaa.

Fysioterapeutti Markus ”Kemppes” Kemppainen on kuulunut TPS:n miesten edustusjoukkueen taustaryhmään vuodesta 2017 lähtien ja jatkaa tehtävässään myös tulevalla kaudella. Koulutukseltaan Kemppainen on fysioterapeutti ja urheiluhieroja.

– Mukavaa, että yhteistyö Markon ja Michaelin kanssa jatkuu. Toivotan myös uuden lääkärimme Markus Lastikan tervetulleeksi joukkueeseen. Meillä on tulevallakin kaudella fysio- ja lääkintätiimissä vahvaa ja monipuolista osaamista. Pyrimme jokainen omalla panoksellamme mahdollistamaan pelaajille mahdollisimman paljon terveitä treeni- ja pelipäiviä, Kemppainen kommentoi.

Marko Grönholm on pitkän linjan fysioterapian ammattilainen, joka toimii Terveystalossa vastaavana fysioterapeuttina. Hän on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaan. Suomen Fysioterapeutit valitsi Grönholmin vuonna 2022 vuoden fysioterapeutiksi Suomessa.

Grönholmilla ja Kemppaisella on kummallakin vankka kokemus fysioterapiasta ja urheiluvammojen kuntoutuksesta. He ovat tehneet yhteistyötä TPS-pelaajien kuntoutuksessa jo vuodesta 2021 lähtien, jolloin Grönholm liittyi mukaan Terveystalon kanssa solmitun yhteistyösopimuksen puitteissa. Hyvin sujunutta yhteistyötä tiivistettiin viime kaudelle, jolloin Grönholm liittyi virallisesti TPS:n taustajoukkoihin.

– Erittäin hyvillä mielin jatkan Tepsissä fysioterapeutin töitä. Meillä on löytynyt hyvät yhteiset toimintamallit Kemppeksen ja fyysisestä valmennuksesta vastaavan Michaelin kanssa. Uusi joukkuelääkärimme Markus on hänkin minulle entuudestaan tuttu kollega Terveystalosta. Tepsissä on nyt alkamassa mielenkiintoinen prosessi uuden valmennuksen ja uudistuneen joukkueen kanssa, ja on hienoa olla mukana siinä, Grönholm tuumaa.

TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen on erittäin tyytyväinen joukkueen fysio- ja lääkintätiimiin. Huippu-urheiluun kuuluu se, että valmentajat puskevat pelaajia äärirajoille. Samaan aikaan on tärkeää, että valmentajilla ja pelaajilla on varmuus siitä, että hoitoa ja kuntoutusta on saatavilla, kun sellaista tarvitaan.

– Pyrimme kaikilla osa-alueilla tarjoamaan pelaajille sen tuen, mitä he tarvitsevat saadakseen itsestään parhaan irti urheilijoina. Se on meille TPS:ssä selkeä arvo, että pelaajista pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Meillä on fysio- ja lääkintätiimissä joukko erittäin päteviä terveysalan ammattilaisia, joiden kanssa hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin kuluvan harjoituskauden aikana, Nuutinen sanoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Lisää uutisia