Marco Casagrande mukana Respect-päivän Legenda-joukkueessa

223 Veikkausliigaottelua TPS-paidassa urakoinut Marco Casagrande osallistuu Legenda-joukkueeseen, joka kohtaa Respect-päivänä lauantaina Palloliiton Gladiaattorit.

Casagrande jatkoi aktiiviuransa jälkeen vuonna 2005 työskentelyä TPS:n organisaatiossa. Tällä hetkellä tämä todellinen TPS-seuraikoni toimii turkulaisseuran toimitusjohtajana. Entinen keskikentän valtias on pitänyt kuntoa yllä, mutta kutsua Marko Rajamäen liigajoukkueen harjoituksiin ei tullut tärkeästä ottelusta huolimatta.

– En ole kyllä sinne mennyt sotkemaan.. Isompi ongelma on suht lyhyt valmistautumisaika. Kiloja täytyisi hieman saada pois, että saa paidan päälle. Saunan kautta, Casagrande naurahtaa.

– Tepsin ikämiesten mukana olen ollut. Se tarkoittaa noin 15-20 tapahtumaa vuodessa. Sen lisäksi lenkkeilyä, sählyä ja jääkiekkoa. Paitaan mahtuu, mutta kyllä se istuu eri tavalla.

13 kautta TPS:n raitapaitaa kantanut Casa otti kutsun ilolla vastaan.

– Tämä on hieno juttu, oli kiva päästä mukaan. Taidan olla listalla ainut kenellä ei ole mestaruutta. Onneksi pelejä on suurin piirtein saman verran. Kovia jätkiä tulossa ja on todella kiva päästä tapaamaan heitä.- Kokonaisuuden kannalta on hienoa, että tällainen järjestetään. Maajoukkuepelaajille on aina kuulunut keksiä jotain, mutta Veikkausliigapelaajien huomioiminen on myös hieno juttu, Casa lisää.

Vahvasti jalkapallon kulisseissa vaikuttava toimitusjohtaja haluaa korostaa päivän merkitystä koko Suomi-futiksen kannalta.

– Nämä ovat yksi pieni osa sitä nostatusta, mitä suomalainen jalkapallo tarvitsee. Tämä on hieno juttu lajin kannalta. Se, ovatko suomalaiset valmiita kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan, selviää sitten. Toivottavasti saamme porukkaa paikalle.

– Minusta on hienoa, että kunnianosoitus annetaan kaikille yhtä aikaa. Tämä on mielestäni hyvä tapa. Jalkapalloilullinen arvo pelissä ei varmasti ole pääasia. Toki siellä on hyvässä kunnossa olevia pelaajia, jotka varmasti mahtuisivat moneen joukkueeseen vieläkin. Ei siellä kuitenkaan jalkoja katkota ottelun lopputuloksen puolesta, Casagrande päättää.

Myös entinen TPS-kapteeni Toni Kolehmainen uskoo Casan kuntoon lauantain ottelussa.

– Casa on loistavassa kunnossa ja ihan hyvin varmaan pystyisi vielä liigaa pelaamaan, sen verran rautainen äijä kyseessä. Toivottavasti hän ei lanaa ketään rikki ja keskittyy pallolliseen pelaamiseen, Kole heittää hymy kasvoillaan.

Lisää uutisia