Maaliskuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Vesa-Matti Maunu

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Kuukauden vapaaehtoinen palkitaan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä. Maaliskuun vapaaehtoiseksi on valittu Vesa-Matti Maunu, joka toimii tällä hetkellä joukkueenjohtajana TPS:n P17 SM -joukkueessa. TPS:n juniorijoukkueiden taustoilla ”Manu” on toiminut vuodesta 2013 lähtien.

”Manu on vuosikausia ollut jojona Tepsin junnujoukkueissa ja tehnyt valtavan määrän työtä nuorten puolesta.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Vesa-Matti Maunu, TPS:n P17 SM -joukkueen joukkueenjohtaja. Olen aloittanut toimihenkilönä Tepsissä vuonna 2013.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Aloitin aikanaan 2002-ikäluokan poikien joukkueenjohtajana. Pojat olivat silloin leirillä Eerikkilässä, ja joukkueen valmentaja Petar Obradovic käveli poikien kanssa ohi ja sanoi pojille, että ”Pojat, sanokaa hyvää huomenta uudelle joukkueenjohtajalle”. Ei ollut ennen sitä koskaan Petarin kanssa juteltu, mutta otin joukkueenjohtajan tehtävän siltä seisomalta hoitaakseni.

– Sitten myöhemmin olin valmennus- ja joukkueenjohtotehtävissä myös 2008-ikäluokassa. Omien lasten harrastuksen kautta tähän tuli mukaan lähdettyä, ja sen jälkeen olen auttanut milloin missäkin tehtävässä, kun apua on tarvittu.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Joukkueenjohtajana hoidan monenlaisia juoksevia käytännön asioita, joita joukkueen arjessa tulee eteen. Lähtien harjoitusvuoroista, pelireissuista, varusteista, maksuista ja talousasioista. Hommia tehdään yhdessä muiden toimihenkilöiden kanssa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Kyllä yksi tärkeimpiä juttuja on se, että tässä kokee kuuluvansa yhteisöön. Tämän työn kautta saa paljon uusia ystäviä.

– Paljon on vuosien mittaan tehty pelireissuja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ne ovat sellaisia, mistä jää muistoja niin pelaajille kuin toimihenkilöille. Vuosien aikana on käyty turnaus- ja pelireissuilla tietysti ympäri kotimaata, mutta myös Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Espanjassa, Saksassa ja Virossa.

– Monenlaisia järjestelyjä on pelireissujen aikana saanut tehdä ja kaikenlaisia sattumuksiakin on siinä sivussa tapahtunut. Kerran olimme Hollannissa turnauksessa, ja siellä oli kova helle silloin. Olimme syömässä joukkueen kanssa, ja sanoimme pojille, että juokaa nyt paljon, ettei tule nestehukkaa. Kun ei ihan eksaktisti oltu ohjeistettu, niin yksi poika sitten joi puolitoista litraa kolaa. Se ei ollut ihan alkuperäinen ajatus, mutta ohjeita hän noudatti, että paljon piti juoda.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– TPS on minulle se oma seura ja yhteisö. Yhteistyötä tehdään porukalla lasten jalkapalloharrastuksen edistämiseksi kaikin tavoin.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Lapsena tuli pelattua jalkapalloa joitakin vuosia, ja kyllä laji pysyi mukana myös opiskeluaikana. Sitten jalkapallo jäi vähän vähemmälle, mutta aikuisiällä laji tuli taas vahvemmin elämään mukaan omien poikien harrastuksen kautta.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Lasten ja nuorten harrastustoimintaan tarvitaan aina lisää vapaaehtoisia, että homma pyörii, joten ehdottomasti kannustan lähtemään mukaan. Tämä on mukavaa hommaa, jota tehdään yhdessä hyvällä porukalla.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Manu! Kuka TPS:n vapaaehtoinen ansaitsisi tulla palkituksi ensi kuussa? Voit ehdottaa seuraavaa kuukauden vapaaehtoista tepsiläistä tämän linkin kautta.

Lisää uutisia