Maaliskuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Sanna Pääjärvi

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Maaliskuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Sanna Pääjärvi, joka toimii TPS:n P2015-joukkueessa taloudenhoitajana ja puffettivastaavana. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Sannan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet Sannan valinnalle:

”Sanna huolehtii P2015-joukkueen taloudesta. Hän on myös ollut ehdoton kantava voima puffettien järjestämisessä ja organisoimisessa jokaisen eri peliryhmän osalta. Sanna on aina valmiina auttamaan.”

”Sanna on aina kaikessa mukana ja organisoimassa puffetteja. Iloinen ja auttavainen tyyppi.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Sanna Pääjärvi ja olen nyt toista vuotta mukana vapaaehtoistöissä Tepsissä.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Kun Tepsiin perustettiin 2015-syntyneiden poikien joukkue, oma poikani jatkoi sinne TPS:n Temppukoulusta. Uuden joukkueen mukaan haettiin heti alkuun toimihenkilöitä. Mukaan kaivattiin taloudenhoitajaa, ja tarjouduin sitä tehtävää hoitamaan.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Taloudenhoitajana hoidan joukkueen toimintaan liittyvien laskujen lähetyksen ja esitarkastan ostolaskut.

– Olen myös meidän joukkueessamme toisena puffettivastaavana, ja siinä roolissa organisoin puffetteja, puffettien logistiikan ja hoidan niihin liittyvän rahaliikenteen. Kahvia tulee keitettyä paljon, vaikka en sitä itse juo – hyvin se on kuitenkin käynyt kaupaksi.

– Lisäksi olen mukana joukkueen varainhankinnassa ja yritän muutenkin auttaa siellä, missä apua tarvitaan.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– On ollut kivaa olla mukana tällaisessa yhteisöllisessä toiminnassa ja tutustua siinä samassa uusiin ihmisiin. Parasta on yhdessä tekeminen.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Kyllä se merkitsee tätä yhteisöä, joka yhteen hiileen puhaltaa sen eteen, että lapset pääsevät pelaamaan.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Olen pelannut lapsena jalkapalloa. Asuimme kentän vieressä ja aina tuli pelailtua, kun löytyi joku pelikaveri. 

– Nykyään jalkapallo on arjessani läsnä päivittäin. Poikani harrastavat jalkapalloa ja tykkäävät lajista kovasti. Toinen heistä pelaa tässä Tepsin 2015-syntyneiden joukkueessa ja nuorempi on mukana TPS:n perhefutistoiminnassa. Jalkapallopelejä meillä katsellaan myös kotona telkkarista harva se päivä. Tässä on huomannut, että monessakin mielessä saa olla futisasioista perillä – nyt esimerkiksi toinen poika haluaa samanlaiset hiukset kuin Lautaro Martinezilla on.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tässä pääsee osalliseksi lapsen harrastusta ja pystyy auttamaan siinä, että hommat sujuvat. Ja tässä pääsee luonnostaan tutustumaan uusiin, samanhenkisiin ihmisiin.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Sanna!

Lisää uutisia