Maalipuut kolisivat, kun SJK Akatemia ja TPS tasasivat pisteet Seinäjoella

Miesten Ykkönen jatkui tänään Seinäjoella. Panokset olivat turkulaisittain isot: käytännössä TPS:llä ei ollut varaa hävitä peliä, muuten homma ei olisi nousukarsintojen suhteen ollut enää omissa käsissä. TPS saavutti Seinäjoella minimitavoitteensa ja 2–2-tasapelin myötä eteneminen Veikkausliigan monivaiheisiin nousukarsintoihin on edelleen täysin turkulaisjoukkueen omissa käsissä.

TPS aloitti ottelun selvästi seinäjokelaisia vahvemmin. Jo viiden peliminuutin jälkeen tulostaululla komeilivat Tepsin 1–0-johtolukemat. Yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa jälkeen takaisin tositoimiin palannut TPS-kärki Alhaji Gero sai kunnian päättää turkulaisten kauniin hyökkäyksen.

Ottelun ensimmäisen puolituntisen jälkeen TPS olisi hyvin voinut johtaa 3–0, niin hyviä tilanteita vierasjoukkue loi. Avauskympin aikana TPS sai pallon maaliin jo toistamiseen, mutta tämä osuma mitätöityi paitsion vuoksi. Tilastokelpoinen osuma – ja kaunis sellainen – nähtiin 26. minuutilla, kun TPS:n laitapuolustaja Joonas Lakkamäki pamautti pallon voimalla boksin ulkopuolelta kotijoukkueen maaliin.

– Siinä tuli kiva pikku pomppupallo takaviistoon. Siinä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin vetää. Lähti hyvä veto ja sitä oli kiva tuulettaa, kommentoi Lakkamäki kauden kolmatta osumaansa.

”Lakkiksen” maalista kului muutama minuutti, ja taas oli tilanne päällä Saku Kankaanpään vartioimalla SJK-maalilla. TPS kolisutteli tolppaa ja ylärimaa vapaapotkun jälkitilanteessa, mutta sen paremmin Linus Rönnbergin kuin Roope Pakkasen laukaukset eivät tietään maalipuiden väliin tietään löytäneet.

Kun TPS ei kyennyt peliä naulaamaan, iski SJK Akatemia. Seinäjokelaisten hahmoksi nousi Olatoundji Tessilimi, joka vahvalla nousullaan pohjusti kavennusosuman ja onnistui juuri ennen taukoa tasoittamaan pelin. Tessilimin tasoitusmaalissa oli tosin onnea matkassa, sillä beniniläisen laiturin veto kimposi TPS-pelaajan kautta maaliin – Jere Koponen vierasjoukkueen veräjän suulla oli vailla mahdollisuuksia.

– Peli tasoittui huomattavasti sen meidän hyvän alkumme jälkeen. Pelasimme vähän liian hidasta futista ja SJK pisti vauhtia. SJK sai pari hyvää vastahyökkäystä, jotka me puolustimme vähän kehnosti, kertasi TPS:n Lakkamäki avauspuoliajan loppupuolen käänteitä.

Ottelun erikoisuus tänään oli lukuisat ylärima- ja tolppaosumat. TPS osui pelin aikana yhteensä kolme kertaa ylärimaan, kun toisella puoliajalla nigerialaiskärki Gero osui kahdesti poikkipuuhun. TPS:n tavoin myös kotijoukkue SJK Akatemia kolisteli tolppaa ensimmäisen puolikkaan aikana.

Seinäjoen-peliä voi turkulaisittain luonnehtia jonkinlaiseksi torjuntavoitoksi, sillä tasapelin myötä asetelmat sarjataulukossa eivät muuttuneet. TPS jatkaa sarjassa neljäntenä, SJK Akatemia on samalla pistemäärällä viidentenä. Neljäs sija on viimeinen kauden pääteeksi monivaiheisiin Veikkausliigan nousukarsintoihin oikeuttava sija.

– Meiltä erinomainen alku peliin, oli yksi kauden parhaista vieraspelien aluista – sen heinäkuisen Gnistan-pelin rinnalla. Olisi voinut peli olla meille 3–0 puolen tunnin jälkeen. Siinä 2–0-johdossa annoimme vähän liikaa tilaa ja vastustaja pääsi painamaan. Ei siinä SJK:lla älytöntä määrää laukauksia ollut, mutta he käyttivät tilaisuutensa. Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli meidän parasta tekemistämme tänään, mutta kyllä me toisellakin puoliajalla olimme se joukkue, joka sai enemmän painetta luotua. SJK:lla oli myös omat paikkansa tehdä voittomaali, he olivat tänään vaarallisia vastaiskuissa. Vähän sellainen hurlumhei-peli tämä omalla tavallaan oli, joka olisi voinut päättyä kummalle vain, summasi ottelua TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Lopputulos:

SJK Akatemia – TPS 2–2 (2–2)

Ottelun maalit:

5 min 0–1 Alhaji Gero
26 min 0–2 Joonas Lakkamäki
36 min 1–2 Eemeli Honkola
44 min 2–2 Olatoundji Tessilimi

Varoitukset:

SJK Akatemia
31 min Bob Nii Armah

TPS
59 min Linus Rönnberg
90+5 min Yannis Lamgahez

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño (74 min Tuomas Pippola)
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson
Daniel Rantanen (79 min Aapo Boström)
Alhaji Gero
Joonas Lakkamäki
Yannis Lamgahez
Linus Rönnberg
Kasper Hämäläinen (83 min Torfiq Ali-Abubakar)

Erotuomari: Samuli Stenman

Pelipaikka: OmaSP Stadion, Seinäjoki

Yleisömäärä: 876

Seuraava ottelu: Ke 27.9. klo 18.30 TPS–HIFK, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia