Maaliero ratkaisee Suomen Cupin alkulohkosijoituksen tasapisteissä

TPS on Suomen Cupin Veikkausliigajoukkueiden A-alkulohkossa neljännellä sijalla ennen viimeistä ottelukierrosta. Lohkon neljä parasta joukkuetta etenee suoraan jatkopeleihin.

TPS johtaa viidentenä olevaa HIFK:ta kolmen pisteen marginaalilla. TPS kohtaa viimeisellä kierroksella FC Interin ja HIFK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Lisäksi FC Hongalla on sama pistemäärä kuin TPS:llä, eli viisi pistettä. Honka kohtaa puolestaan päätöskierroksella HJK:n kotonaan.

Suomen Cupin alkulohkovaiheessa noudatetaan Suomen Palloliiton yleisiä kilpailumääräyksiä. Tasapisteiden sattuessa joukkueiden sijoitus ratkeaa silloin seuraavassa järjestyksessä:

a) maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus
b) tehtyjen maalien lukumäärä
c) kaikkien a) ja b) kohdan soveltamisen jälkeen jäljellä olevien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2) maaliero, 3) tehdyt maalit
d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut
e) arpa.

TPS:n (2-4) ja HIFK:n (3-5) maalierot ovat ennen viimeistä kierrosta kaksi maalia miinuksella, mutta HIFK:lla on siis yksi maali tehtynä enemmän. Hongan maaliero on puolestaan 3-3.

TPS varmistaisi näin jatkopaikkansa ottamalla pisteenkin paikalliskamppailusta FC Interiä vastaan. Toisaalta TPS saa hävitäkin, jos HIFK ei voita omaa otteluaan. Mikäli TPS häviäisi ja HIFK voittaisi, kiilaisivat helsinkiläiset TPS:n edelle sarjataulukossa maalieronsa turvin.

Myös Honka on samassa lähtötilanteessa kuin TPS, eli tasapeli tai voitto varmistaisi jatkopaikan. Jos Honka häviää, riippuu sen kohtalo kahdesta muusta ottelusta, sekä mahdollisesti myös oman tappion suuruudesta.

IFK Mariehamn on jo varmuudella ulkona jatkopeleistä.

Lisää uutisia