Maajoukkuepelaaja Elli Pikkujämsä vieraili kasvattajaseuransa juniorien treeneissä

TPS-kasvatti Elli Pikkujämsä vieraili Tepsin 2009- ja 2010-syntyneiden tyttöjen treeneissä. Maajoukkuepuolustaja Pikkujämsä kävi kertomassa junioreille ammattifutarin elämästä ja siitä, mitä huipulle pääseminen vaatii. Elli on tehnyt sen kahdessa lajissa, sekä jalkapallossa että lumilautailussa.

Runosmäen hiekkakentällä jalkapalloilun ensioppinsa saanut Pikkujämsä nousi TPS:n edustusjoukkueeseen jo 15-vuotiaana. Pikkujämsä voitti kasvattajaseuransa paidassa SM-hopeaa vuonna 2016. Nykyään Pikkujämsä pelaa Yhdysvaltain pääsarjassa Racing Louisvillen joukkueessa ja hän on noussut isoon rooliin myös Helmareissa. Viime viikot Pikkujämsä on treenannut Tepsin B-poikien kanssa ja pitänyt näin treenituntumaa yllä Yhdysvaltain jalkapallokauden päättymisen jälkeen.

Helmarit-tähdet nähdään Turussa tositoimissa marraskuun lopussa, kun Suomi kohtaa Nations Leaguen kotiottelussa Romanian. Ottelu pelataan torstaina 30.11. kello 18.45 Veritas Stadionilla.

TPS TV haastatteli Pikkujämsää kesällä 2022. Videohaastattelussa Pikkujämsä käy läpi jalkapallouransa alkuaikoja, ensimmäisiä aikuisten pelejä Tepsissä ja nousuaan A-maajoukkueeseen.

Lisää uutisia