Lupaava Jasper Jalonen kaksivuotiseen sopimukseen TPS:n kanssa

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen on solminut kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa. 15-vuotias Jalonen pelasi kaudella 2020 pääasiassa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa.

– Hienot fiilis, tulee uusia kokemuksia eteen. Jätkät ovat vähän isompia ja vanhempia, mutta pitää koettaa pysyä pystyssä ja mukana. Katsotaan, miten kaikki lähtee liikkeelle, mutta maksimitavoitteena olisi päästä pelaamaan Ykköstä. Tintti (Jonatan Johansson) ja Jon (Daly) ovat hyviä valmentajia, pidän heidän tyylistään. Hoidetaan kouluhommat, tehdään harjoituksissa täysillä töitä ja pannaan kentällä kaikki peliin, Jalonen lupaa.

– Tämä on tärkeä sopimus jatkuvuuden kannalta, oma lahjakas kasvatti haluaa jatkaa kehittymistään täällä. Näen Japessa todella paljon potentiaalia, uskon hänen debytoivan edustusjoukkueessa jo tulevalla kaudella. Hän on taitava ja lupaava, mutta hänellä on paljon töitä vielä edessä. Meidän työtämme on tukea hänen kehitystään, kaikin mahdollisin keinoin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

– Jappe on erittäin lahjakas jo kolmannen polven TPS-pelaaja. Hän harjoittelee jo edustusjoukkueen mukana, mutta tietysti koulunkäynnin ehdoilla. On hieno asia, että me pääsemme tekemään rauhassa hänen kanssaan töitä nämä tulevat tärkeät vuodet. Meillä on paljon erinomaisia esimerkkejä nuorista pelaajista ja heidän saamastaan vastuunkannosta, seuran urheilujohtaja Mika Laurikainen alleviivaa.

Jasper Jalonen on siis jo kolmannen polven TPS-pelaaja. Hänen isänsä Jasse Jalonen pelasi TPS:n edustusjoukkueessa kausina 1992-95 sekä 2000-01 yhteensä 128 sarjaottelua.

Jasper Jalosen isoisä Jouni ”Pappa” Jalonen kuului puolestaan seuran kultaiseen sukupolveen ja hän oli voittamassa ainoana TPS-pelaajana kaikkia neljää Suomen mestaruutta vuosina 1968, -71, -72 ja -75.

Vuoden 2005 ikäluokkaa oleva Jalonen pelasi marraskuussa 2019 elämänsä ensimmäiset kolme maaottelua, kun Suomi kohtasi U15-ikäluokassa Euroopan huippujoukkueet Espanjan, Italian ja Portugalin.

Lisää uutisia