Lukas Hradeckyn kentän avajaisia vietetään Runosmäessä maanantaina 3. kesäkuuta

Turkulainen maalivahti Lukas Hradecky on tehnyt mittavan uran kansainvälisillä kentillä. Tuore Saksan tuplamestari saa nyt omaa nimeään kantavan jalkapallokentän lapsuuden kotiseuduilleen Runosmäkeen. Runosmäen kenttä tunnetaan jatkossa Lukas Hradeckyn kenttänä, ja kentälle tulee Hradeckyn nimellä varustettu laatta. Turun kaupunki kutsuu kaikki turkulaiset lapset ja nuoret kesäloman liikunnalliseen starttiin, Luken kentän avajaisiin, Runosmäkeen maanantaina 3.6.2024 kello 12–16. Kenttä sijaitsee osoitteessa Iltasoitonpolku 5, 20360 Turku.

Lukas Hradeckyn kentän maksuttomassa avajaistapahtumassa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan jalkapalloon, osallistumaan leikkimielisiin jalkapalloturnauksiin ja kiertämään toimintarasteja turkulaisten futisseurojen lajipisteillä. Myös TPS Jalkapallo ja seuran Kimi-maskotti ovat mukana menossa.

Turun pormestari Minna Arve avaa tilaisuuden kello 13.00, minkä jälkeen tapahtumassa kuullaan myös Huuhkajien tähtivahti Hradeckyn videoterveiset turkulaisille.  Hradecky on maajoukkueen mukana ottelumatkalla Portugalissa, joten hän ei itse pääse paikan päälle Runosmäkeen.

– Lukas Hradecky on huippu-urheilijana tehnyt Turkua ja Runosmäkeä tunnetuksi maailmalla, ja on mahtavaa, että saamme juhlia hänen saavutuksiaan yhdessä turkulaisten kanssa. On äärimmäisen hienoa, että alueen yritykset ja seurat ovat kerääntyneet yhteen innostamaan lapsia liikunnan harrastamisen pariin. Toivotan kaikki turkulaiset lapset ja nuoret tutustumaan uuteen tekonurmikenttään ja nauttimaan mukavasta liikunnallisesta päivästä, sanoo pormestari Arve Turun kaupungin tiedotteessa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa: TPS Jalkapallo, Turun Nappulaliiga, Turun Kisa-Veikot, Maarian seurakunta, Runosmäen kirjasto, Lähiösirkus, Runosmäkiseura, Yhdessä yhdistys, Bayer Oy.  Avajaisia sponsoroivat Turun alueen yritykset ja tuotemerkit: Mehukatti (Eckes-Granini Finland Oy Ab) ja Elovena (Raisio Oyj).   

Vapaa pääsy, tervetuloa mukaan! 

Lisää uutisia