Lokakuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Marika Hänninen

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Lokakuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Marika Hänninen. Marika toimii taloudenhoitajana Tepsin 2010-syntyneiden poikien joukkueessa. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Marikan taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet valinnalle:

”Marika on poikien 2010-syntyneiden joukkueen pitkäaikainen taloudenhoitaja. Ammattitaitoinen, hommat aina hanskassa ja aina iloinen ja ystävällinen!”

”Marika on toiminut TPS P2010:n taloudenhoitajana jo monen vuoden ajan ja hoitaa hommat jämptisti ja hyväntuulisesti. Marika on aktiivisesti mukana myös joukkueen varainkeruussa ja muissa puuhissa, johon aikuisia tarvitaan.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Marika Hänninen, TPS:n P2010-joukkueen taloudenhoitaja. Olen ollut mukana taloudenhoitajana joukkueemme perustamisesta lähtien, vuoden 2018 alusta asti.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Poikani harrasti ensin jalkapalloa TPS:n Temppukoulussa, ja kun siitä tuli aika jatkaa TPS:n joukkuetoiminnan puolelle, niin tulin itse myös mukaan joukkueen taustalle.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Omassa roolissani vastaan yli 40 pelaajan laajuisen joukkueemme laskutuksesta. Joukkueen ja joukkueenjohtajan kanssa teemme yhdessä budjetin, ja pidän omaltani huolta siitä, että pysytään budjetissa. Joukkueen taustalla olen mukana myös varainhankinnassa. Ajattelen oman roolini niin, että olen taustavaikuttaja, joka on mukana mahdollistamassa mahdollisimman sujuvan arjen joukkueen pelaajille ja valmentajalle.

– Omasta puolestani haluan kiittää erityisesti meidän joukkueenjohtajaamme Eveliina Samppaa ja TPS:n seurasihteeri Mari Jäppilää, joiden kanssa itse paljon työskentelen. Heidän kanssaan asiat sujuvat aina helposti ja suhtautuminen on erittäin ystävällistä.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Tosi hyviä ja opettavaisia kokemuksia. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta tällaisesta taloudenhoitajan toimesta, niin siinä on oppinut monenlaista uutta. On ollut mukavaa päästä vaikuttamaan siihen, että joukkueen toiminta pyörii hyvin ja arjessa kaikki sujuu. Parasta on se, kun joukkueella menee hyvin ja harrastustoiminnassa kaikki toimii.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– TPS on Turun suurin seura, jossa harrastetaan ja kilpaillaan monessa eri lajissa. TPS on niin sanotusti se the seura täällä Turussa. Molemmat poikani pelaavat Tepsissä jalkapalloa ja itse toimin meidän joukkueessamme taloudenhoitajana.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Meidän perheen elämämme on yhtä jalkapalloa, kun on kaksi jalkapalloilevaa poikaa ja mies, jolla on valmennustaustaa. Jalkapallo on tuonut paljon positiivisia asioita perheeseemme. Se on hyvä harrastus, joka on tuonut lapsillemme paljon kavereita ja liikuntaa arkeen. Molemmat pojat ovat olleet hyvin innostuneita lajista, ja toimivat myös pelinohjaajina. Toinen pojista toimii myös TPS:n Temppukoulussa ohjaajana.

– Kun meillä on jalkapallo niin isossa osassa perhettä, niin on hyvä, että joku osaa puhua muustakin kuin jalkapallosta. Olen koettanut ottaa perheessämme sen roolin.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Tässä oppii tuntemaan laajan joukon ihmisiä, sekä joukkueen taustoista että seuran puolelta. Tämä on tärkeää vapaaehtoistyötä, joka mahdollistaa liikuntaharrastuksen monelle lapselle. Vapaaehtoisena pääsee aktiivisella toiminnalla vaikuttamaan siihen, miten juniorijoukkueen arjessa asiat toimivat, millainen ilmapiiri joukkueeseen rakentuu ja miten varainhankinnalla saadaan kustannuksia katettua. Monessa taustaroolissa pystyy toimimaan ilman aiempaa vastaavaa kokemusta, tukea ja neuvoja on saatavilla.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Marika!

Lisää uutisia