Liigan mitalitaistelu jatkuu TPS:n osalta sunnuntaina

Liigakausi 2010 saa kunniakkaan lopun, sillä sarjan kärjen osalta tilanne voi muuttua vielä suuntaan jos toiseenkin. Liigan top-5 (HJK, Honka, TPS, KuPS & Jaro) taistelee kiivaasti mitaleista ja koko kvintetti onkin kahdeksan pisteen sisällä. Liigaa johtaa HJK kuuden pisteen erolla kakkosena olevaan Honkaan, mutta oikeilla tuloksilla ja teorioilla millä tahansa kärkiviisikon joukkueella on mahdollisuutensa mestaruuteen.

Sunnuntaina TPS kohtaa Pohjanmaan maakunnassa FF Jaron. Kyseisessä ottelussa vastakkain ovat kaksi liigan kuntopuntarin parasta joukkuetta. TPS on kerännyt viimeisestä kuudesta liigaottelusta yhteensä 15 pistettä, eikä Jaro ole ollut kuin piirun verran huonompi keräten kokoon 14 pistettä samasta määrästä otteluita. TPS-kärki Roope Riski tietää pelin tärkeyden.

– Varmasti on tiukka peli. Jaro on pelannut hienon kauden ja Eremenko juniorin lähtö ei ole niin paljon näkynyt kun varmaan odotettiin. Varmasti tulee hyvä matsi. Tepsillä on ilmeisesti yleensä ollut vaikeuksia Jaroa vastaan vieraissa ja viimeksi tuli kovaa turpaan kotikentälläkin. Tämä on mitalitaistelun kannalta tosi tärkeä peli kummallekkin ja uskon että kentällä nähdään kaksi tämän hetken nälkäisintä joukkuetta.

Tosiaan, TPS hävisi keväällä kotikentällään Jarolle lukemin 0-3 Eremenko juniorin maestroidessa kentällä tahtonsa mukaan. Tuossa pelissä RR17 ei ollut vielä avauskokoonpanossa.

– Taisin tulla vaihdosta kentälle siinä matsissa. En hirveesti mitään muista pelistä muuta kun sen, että Chris (Cleaver) taisi ottaa punaisen kortin ja yleisö vihelsi sen jälkeen aina kun Eremenko koski palloon. Jonkun hienon yläpesän taisivat tehdä. Pelattiin silloin huonosti, mutta sama ei tule tällä kertaa toistumaan, vakuuttaa Roope.

Matka Pietarsaaren on pitkä, yli 400 kilometriä. TPS huomioi tämän lähtemällä matkaan jo lauantaina.

– Lauantaina treenataan ja syödään vielä Kupittaalla ja sitten lähdetään kohti Pietarsaarta. Yövytään jossain siinä matkalla ja onhan se ihan kiva ettei tarvitse monen tunnin bussi-istumisen jälkeen suoraan mennä kentälle. Mun mielestä se on parempi näin, Roope kuittaa.

Roope Riski on pelannut TPS-paidassa uskomattoman syyskauden. Alkukauden Vuosaaren Viikingeissä vietetyn lainapestin jälkeen jälki on ollut liigassakin tuhoisaa. Matseja on liigatulokkaalle kertynyt 15 ja maaliverkot ovat Roopen toimesta pullistelleet peräti 11 kertaa. RR17 onkin noussut nopeasti myös TPS-kannattajien suursuosioon.

– TPS-kannattajat ovat mulle se kuuluisa 12. pelaaja. Yritän aina maalien jälkeen jotenkin kiittää heitä kannustuksesta. Ja onhan se sanomattakin selvää että meillä on Suomen parhaat kannattajat. Toivottavasti joku tulee Pietarsaareenkin, se on aina hienoa nähdä kun kannattajat tulevat myös vieraspeleihin, Roope Riski päättää.

FF Jaro-TPS pelataan sunnuntaina 3.10. kello 18.30 alkaen Pietarsaaren keskuskentällä. Tiedoksi niille jotka eivät lähde Pohjanmaalle katsomaan peliä, kyseinen ottelu näkyy suorana lähetyksenä TPS TV liven välityksellä. Tässä suora linkki TPS TV liven tulevaan lähetykseen.

Lisää uutisia