Leo Tommilasta TPS:n uusi talenttivalmentaja

Suomen Palloliiton liittohallitus valitsi perjantaina kahteentoista suomalaiseen jalkapalloseuraan päätoimisen talenttivalmentajan. TPS:n osalta valinta kohdistui Leo Tommilaan. Hän on toiminut viimeksi eri valmennustehtävissä ÅIFK:n organisaatiossa ja sitä ennen TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkönä. 50-vuotiaalla Tommilalla UEFA:n A-valmennuslisenssi.

– Leksa on juuri oikeanlainen ammattilainen ja oiva lisä nykyiseen valmennusryhmäämme. Hän täydentää sitä loistavasti kaikella osaamisellaan. Hän tuntee seuran strategian jo entuudestaan sekä on ennen kaikkea sellainen huippuvalmentaja, jonka tähän kokonaisuuteen tarvitsimme, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen korostaa.

Talenttivalmentajien toimenkuva kohdistuu kenttätyöhön nuorten pelaajien kehittämiseksi seuroissaan Suomen Palloliiton ja yhteistyöseurojen valmennuslinjan mukaisesti. Talenttivalmentajat toimivat läheisessä yhteistyössä Palloliiton aluevalmentajien kanssa ja raportoivat Palloliiton pelaajakehityspäällikölle.

Määräaikaan mennessä kahtatoista talenttivalmentajan paikkaa haki yhteensä 57 henkilöä. Hakemukset käsiteltiin yhdessä Palloliiton ja tuen piirissä olevien seurojen kesken.

– Saimme suuren joukon laadukkaita hakemuksia. Talenttivalmentajien palkkaaminen seuroihin on tärkeä askel entistä paremmassa pelaajakehityksessä, sillä nyt pystymme vaikuttamaan tehokkaammin yhdessä seurojen kanssa yksittäisten pelaajien kehitykseen. Pelaajien päivittäisen tekemisen taso on avainasemassa, ja nyt pystymme paremmin pureutumaan tähän sekä olemaan valittujen seurojen tukena, Suomen Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen puolestaan toteaa.

Päätöksen myötä Palloliiton vuosittainen tuki alueelliseen ja seurojen pelaajakehitykseen nousee 1,2 miljoonaan euroon.

Palloliiton liittohallitus päätti helmikuussa myöntää kahdelletoista seuralle tukea talenttivalmentajan palkkaamiselle 1.4.2014–31.12.2015. Poikien seuroiksi valittiin TPS:n lisäksi HJK, JJK, FC Reipas (FC Kuusysi ja FC Lahti), KuPS, FC Inter, Ilves, FC Jazz, SJK ja FF Jaro. Tyttöjen puolen seurat ovat ONS ja VJS.

Lisää uutisia