Lehtovaara putsasi palkintopöydän TPS-Gaalassa

TPS-jalkapalloperhe päätti kauden 2013 lauantaina perinteiseen päätösgaalaansa. Jo kahdeksas TPS-Gaala järjestettiin aikaisempien vuosien tapaan Sokos Hotel Caribiassa.

Ohjelmassa oli tuttuun tapaan kauden parhaiden palkitsemisia. Naisten edustusjoukkue palkittiin kolmessa kategoriassa. Vuoden lupaavimmaksi naispelaajaksi olivat ehdolla Sini Laaksonen, Julia Tunturi ja Netta Laasio. Palkinnon pokkasi Julia Tunturi.

Naisten paras maalintekijä oli puolestaan Terhi Ristolainen seitsemällä maalilla. Vuoden naispelaajaksi valittiin Siiri Hammar. Ehdolla palkinnon saajaksi oli lisäksi Karoliina Lindstedt.

Miesten edustusjoukkue palkittiin kahdeksassa kategoriassa. TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutetaan kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella. Palkinnon pokkasi Jukka Lehtovaara 47 % äänistä. Toiseksi äänestyksessä tuli Sami Rähmönen (22 %) ja kolmannelle sijalle Jani Tanska (11 %).

Lehdistön vuoden pelaajan valitsevat turkulaiset urheilutoimittajat. Lehdistön näkemys vuoden parhaasta TPS-pelaajasta oli Lehtovaara (46 %). Toiseksi äänestyksessä tuli Tanska (31 %) ja kolmanneksi Rähmönen (8 %).

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien nuorelle pelaajalle, joka on  nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Ehdolla olivat Ville Starck, Matej Hradecky ja Jere Aalto. Voittaja oli kolmikosta  ensimmäinen, perusteluin: ”Ville on saanut tällä kaudella paljon vastuuta ja on ollut aina luottamuksen arvoinen. Kehittynyt huimasti koko kauden ajan.”

Herrasmiespelaaja edustaa seuraa aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Herrasmiespelaajapalkinnon saajiksi olivat ehdolla Juho Lähde, Sami Rähmönen ja Jaakko Nyberg. Herrasmiespelaajana palkittiin Rähmönen, joukkueen antaessa aplodit seisoen. Perustelut Samin valinnalle olivat: ”Todellinen TPS-ikoni, joka on edustanut seuraa mustavalkoisella sydämellä koko uransa ajan.”

Tehopelaaja on kerännyt Veikkausliigakaudella eniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Myös tämä palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Palkinnon pokkasi Lehtonen tilastoilla: (Minuuttimäärä, jonka pelaaja on keskimäärin tarvinnut yhden tehopisteen tekemiseen):
1. Juho Lehtonen 120 min
2. Roope Riski 221 min
3. Wayne Brown 286 min

Most valuable player, eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Ehdolla olivat Petteri Pennanen, Jarkko Hurme ja Jani Tanska. Voittajaksi selviytyi Tanska, perusteluin: ”Koko kauden puolustuksen luottopelaaja. Ei ehkä näkyvin pelaaja, mutta ottelusta toiseen elintärkeä joukkueelle. Erityismainintana, että pelasi kaikki TPS:n Veikkausliigan, Liigacupin, Suomen Cupin ja Eurooppa-liigan ottelut alusta loppuun, yhteensä huimat 3990 minuuttia!”

Joukkueen parhaan maalintekijän palkinnon voitti tänä vuonna Roope Riski, seitsemällä maalilla.

Kaikkein arvostetuin palkinto, TPS:n vuoden pelaaja, on myös jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestää TPS-joukkue keskuudestaan. Jokainen pelaaja antaa kolme ääntä parhaimmalle, kaksi ääntä toiseksi parhaimmalle ja pisteen omasta mielestään kolmanneksi parhaimmalle pelaajalle. Vuoden pelaajaksi TPS-joukkue valitsi Lehtovaaran 38 äänellä. Toiseksi parhaimmaksi nousi Tanska 24 äänellä, kolmanneksi Mika Ääritalo 16 äänellä ja neljänneksi Rähmönen 15 äänellä.

Gaalassa jaettiin myös arvostettu Sydän Pelissä -palkinto, joka ojennetaan henkilölle, joka on on toiminut TPS:n arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut TPS:n mustavalkoisia värejä. Palkinnon sai ansaitusti TPS-joukkueen lääkäri Olli Heinonen, jolla on iso sydän pelissä!

TPS Juniorijalkapallo palkitsi lisäksi gaalassa vuoden esikuvana A-nuorten joukkueenjohtaja Tapio Hirvaskarin ja vuoden juniorivalmentajana Keijo Virtasen, joka luotsasi TC15-joukkueen Suomen mestaruuteen heinäkuussa.

Kuvia gaalasta voi katsoa tästä linkistä. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151683431106927.1073741830.93086491926&type=1&l=2cd7fa4019

Lisää uutisia