Lehtovaara odottaa sähköistä liiga-avausta

TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara odottaa seitsemännen Veikkausliigakautensa alkua kuin pikkupoika. 24-vuotias Lehtovaara joutui olemaan koko viime kauden lopun sivussa ja tämänkin kauden alun valmistautuminen viivästyi. Tällä hetkellä Veikkausliigan kolmikertainen ykkösvahti puhkuu intoa ja on täydessä iskussa.

– Olin puolisen vuotta poissa, mutta Liigacupin peleistä se pelivire on taas löytynyt. Totta kai kaikki odottavat Veikkausliigan alkua, sitä vartenhan tässä on koko talvi tehty töitä. Ennen sarjakauden alkua on aina oma kutinansa päällä ja vähän ylimääräistä sähköä ilmassa, Lehtovaara myöntää.

TPS:n valmistautuminen uuteen liigakauteen on sujunut erinomaisissa merkeissä. Joukkue on selvinnyt varsin vähillä vammoilla ja kaiken kukkuraksi palkintokaapista löytyy jo Liigacup-lautanen.

– Koko joukkueella on mennyt erinomaisesti tämä kevät, mutta nythän ne todelliset liigapelitvasta alkavat. Liigacup kuitenin osoitti, että me pistetään hanttiin mille joukkueelle tahansa, Lehtovaara viittaa suoraan Helsingissä pelattuun Liigacupin finaaliin, jossa kaatui pilkkukisan jälkeen viime kausia dominoinut HJK.

TPS aloittaa Veikkausliigan kotiottelulla MYPA:a vastaan ensi sunnuntaina. TPS ehti retuuttaa avausvastustajaansa jo Liigacupin puolivälierissä lukemin 4-0. Lehtovaara ei halua antaa Liigacupin kohtaamiselle kuitenkaan liikaa painoarvoa.

– Vaikka MYPA hävisi silloin selvästi, niin nyt lähdetään taas nollilta liikkeelle. MYPA on lukenut varmasti kotiläksynsä ja he tietävät paremmin, millainen joukkue tulee vastaan. Me lähdemme liikkeelle siitä omasta palloillisesta pelistä, Lehtovaara tietää.

Tepsin liiga-avaus on poikkeuksellisesti Paavo Nurmi Stadionilla, jossa TPS pelaa kauden 2012 seitsemän ensimmäistä kotiotteluaan. Pallo pistetään sentään liikkeelle tuttuun aikaan, eli klo 18.30 alkaen.

– En ole koskaan ennen pelannut Veikkausliigaottelua siellä, joten paikka on meillekin ihan uusi. On mielenkiintoista nähdä, millainen ottelutapahtuma siellä saadaan aikaan. Uskon, että turkulaiset katsojat löytävät alkukaudesta Paavo Nurmelle, siinä kuin loppukaudesta taas Veritakselle, Lehtovaara toivoo.

Lisää uutisia