Lehtovaara ja Rähmönen pitkiin jatkosopimuksiin

TPS on solminut kauden 2013 loppuun asti ulottuvat sopimukset maalivahti Jukka Lehtovaaranja puolustaja Sami Rähmösen kanssa. Molemmat ovat joukkueensa ehdottomia runkopelaajia sekä myös seuran omia kasvatteja.

– Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä sopimuksia meille, sillä molemmat ovat ehdottomia runkopelaajiamme. Molemmat ovat vielä nuoria ja kehityskelpoisia pelaajia, mutta toisaalta ikäänsä nähden myös erittäin kokeneita pelaajia, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande taustoittaa.

22-vuotias Lehtovaara on pelannut TPS:ssä 74 Veikkausliigaottelua. Hänet valittiin kausina 2007 ja 2009 koko Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Lehtovaara edusti Suomea viime kesänä alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa Suomessa. Lehtovaaran olkapää tähystettiin alkukeväästä ja hänen kuntoutuksensa täyteen pelikuntoon on vielä kesken.

– Jukan pieni loukkaantuminen rauhoitti hieman tilannetta, mutta on selvää, että hän pelaa tulevaisuudessa ulkomailla. Hän on yksi Suomen kautta aikain lahjakkaimpia maalivahteja, joka pystyy voittavilla torjunnoillaan johdattamaan joukkuettamme taas pykälän paremmalle tasolle. Hän on kuitenkin vasta 22-vuotias ja silti hänet on valittu jo kahdesti liigan parhaaksi maalivahdiksi, Casagrande muistuttaa.

23-vuotias Rähmönen debytoi Veikkausliigassa elokuussa 2005. Hän nousi heti seuraavana kautena joukkueensa avauskokoonpanon vakiomieheksi. Rähmönen on pelannut Veikkausliigassa nyt 91 ottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Myös Rähmönen on esiintynyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Hänen pelipaikkansa löytyy yleensä puolustuksen laidalta, mutta hänet voi sijoittaa myös puolustuksen keskustaan tai useaan eri rooliin keskikentälle.

– Samin modernissa puolustuspelaamisessa on laatua, joka kelpaisi varmasti mille seuralle Suomessa tahansa. Erityisen arvokkaaksi hänet tekee se tietty rutiinitaso, jolla hän suorittaa pelistä toiseen. Olen ylpeä ja iloinen siitä, että hän halusi sitoutua tänne tämän vuoden jälkeen vielä kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Näemme myös, että hänen lahjoillaan ja monipuolisuudellaan on mahdollisuudet ottaa vielä isoja askeleita ja kehittyä edelleen, Casagrande uskoo.

Lisää uutisia