Legendaarinen TPS-valmentaja Klaus Blomroos on menehtynyt

TPS:n legendaarinen juniorivalmentaja Klaus Blomroos menehtyi keskiviikkona 30.12.2020 pitkäaikaisen sairauden murtamana. Blomroos oli menehtyessään 72 vuoden ikäinen.

”Klasu” Blomroos valmensi Turun Palloseuran eri juniorijoukkueita yli 20 vuoden ajan vuodesta 1996 lähtien. Blomroos oli myös perustamassa TPS Juniorijalkapallon omaa Aura Cup -turnausta vuonna 2003. Blomroos toimii Aura Cupin turnauskoordinaattorina turnauksen ensimmäisen vuosikymmenen aikana.

Aura Cupista kehittyi vuosien varrella kansainvälinen nelipäiväinen tyttöjen ja poikien juniorijalkapalloturnaus. Blomroosille oli aina kunnia-asia, että turnausjärjestelyt onnistuivat, turnausvieraat viihtyivät ja se, että juniorit pääsivät pelaamaan jalkapalloa huippuolosuhteissa.

Ennen TPS-aikaansa Blomroos toimi valmennustehtävissä vuodesta 1979 lähtien myös Kaarinan Urassa, Raision Ryhdissä, Ilpoisten Vedossa, Turun Teräksessä ja Maskun Palloseurassa. Blomroos valmensi myös Suomen Palloliiton entisen Turun piirin joukkueita vuosituhannen vaihteen molemmin puolin.

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piiri palkitsi Blomroosin Respect-elämänurapalkinnolla vuonna 2017.

Klaus Blomroos palkittiin TPS:n kultaisella ansiomerkillä numero 182 seuran 95-vuotisjuhlavuonna 2017.

Koko TPS:n jalkapalloperhe ottaa osaa Klaus Blomroosin omaisten suruun.

– Klasu oli pitkäaikainen ja hieno ystävä, jonka kanssa tuli parannettua maailmaa niin jalkapallossa, kuin muillakin elämän alueilla. Klasulla oli todella iso ja merkittävä rooli minun ja monen muunkin uran varrella. Klasua jää kaipaamaan kaikki, jotka hänet tunsivat. Me olemme seurana mukana myös hänen läheisten surussa, ja toivotetaan tietysti jaksamista ja voimia, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen toivottaa.

Lisää uutisia