Lauantaina naisten Ykkösessä vieraita Tampereelta – Kakkosessa Vaasasta

Lauantaina Urheilupuiston yläkentällä on todellinen juhlapäivä, sillä ensin naisten edustusjoukkue kohtaa Ykkösessä Ilves/2:n ja heti perään Naisten Kakkosessa pelaava TPS/2 kohtaa jatkosarjan ottelussaan sarjakärki FC Sport-j:n.

TPS ja Ilves kohtasivat toisensa heinäkuun alussa, kun mustavalkoiset suuntasivat Tampereelle. Vaikka TPS oli alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla, saatiin maaleja odotella aina ottelun loppuhetkille saakka. Lopulta Viivi Spets pääsi upottamaan pallon maaliin ja hetkeä myöhemmin Yasmin Baasousi lisäsi johdon kahteen. Saana Kallio viimeisteli 0-3 lukemat aivan lisäajan lopussa. Valmentaja Jari Rantala muistelee ottelua lämmöllä.

– Tampereen ottelu oli yksi kauden parhaista peleistä siinä mielessä, että jokainen pysyi pelisuunnitelmassa läpi ottelun. Monessa pelissä ollaan vähän lipsuttu ja tehty omia ratkaisuja ja se johtaa helposti ketjureaktiona pelin hajoamiseen. Tampereella homma kuitenkin toimi ja pysyttiin kärsivällisinä. Lopussa saatiin iskettyä hyvällä prosentilla maalit ja napattiin pisteet Turkuun.

Viidestä viimeisestä ottelusta TPS on napannut kaksi tappiota, kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Tamperelaisten saldo puolestaan on kolme tappiota ja kaksi tasapeliä. Mustavalkoisten saldosta ikävän tekee se, että viime viikolta käsiin jäi tappio ja harmillinen tasapeli. Rantala kuitenkin korostaa, että niitä ei olla jääty murehtimaan.

– Käytiin pelit läpi ja tähdättiin nopeasti ensin uuteen peliin ja sitten uuteen viikkoon. Emme jääneet murehtimaan, vaan aloitimme Ilves-otteluun valmistautumisen heti sunnuntaina. Viime viikolla emme saaneet palloa vastustajan maaliin, kun taas vastustaja onnistui rankaisemaan vaikeistakin paikoista. Pelillisesti otteet olivat laadukkaita ja loimme vastustajaa enemmän mahdollisuuksia, mutta maaliin asti ei palloa saatu tarpeeksi usein.

Kuluneella treeniviikolla katsetta onkin ymmärrettävästi siirretty entistä enemmän viimeistelyyn ja keskittyminen ei ole rajoittanut vain muutamaan pelaajaan, vaan onnistumisia haetaan laajalla rintamalla.

– Maalintekopaikkoja on tullut useammallekin pelaajalle, joten olemme keskittyneet enemmän siihen, miten hankitut paikat saadaan hyödynnettyä. Olemme yrittäneet ajatella asioita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, jotta löytäisimme oikeita asioita. Myös sitä on käyty läpi, että maalin ei tarvi olla kaunis vaan se riittää, että pallo maaliin menee. Tyylipisteitä ei tässä lajissa ole.

Ilves on Ykkösessä useammankin kerran osoittanut, että joukkue taitaa maalinteon. Rantala ei kuitenkaan ole asiasta yllättynyt, vaan hänen mukaansa kyse on vain siitä, millainen seura Ilves on.

– Ilves on niin edustuksessa, Ykkösessä kuin B-tytöissä iskenyt todella paljon maaleja. Omiin silmiini Ilves on seura, joka haluaa pelata voimakkaasti eteenpäin. Sarjatasosta huolimatta on kova hinku iskeä palloa maaliin ja sitä tehdään määrätietoisesti. Ei tyydytä vain hallitsemaan palloa, vaan mennään eteenpäin. Toisinaan tämä toki johtaa siihen, vastustajalle saattaa aueta paikkoja. Ilves/2:n pelaajilla on tietysti kova hinku päästä edustukseen pelaamaan ja kakkosjoukkueessa edustus voi myös kokeilla pelaajien taitoja ihan eri tavalla, joten tämä tuo oman lisänsä.

Molempien joukkueiden otteet ovat kauden aikana heitelleet, mutta Rantalalta löytyy sille ymmärrystä. Hän ei usko, että lauantaina ratkaisevaksi tekijäksi eivät ehkä muodostu isot asiat vaan se, kumpi hoitaa pienemmätkin yksityiskohdat paremmin.

– Nuorilla joukkueilla peli aina heittelee, kuten myös kokoonpano. Ykkönen kuitenkin osoittanut, että se on tällä kaudella erittäin tasainen sarja, joten pienetkin asiat saattavat olla ratkaisevia. Jos me aiomme lauantaina pisteet pitää, niin varsinkin viimeistely pitää saada kuntoon. Muuten peli on kokonaisuudessaan hyvällä tolalla ja ollaan menty eteenpäin. Täytyy saada ajatus vain peliin ja keskittyä vain siihen aina lisäajan loppuun asti. 

Meri-Tuulia Reponen on läpi kauden kuulunut joukkueen runkopelaajiin ja hän oli avauksessa viime viikon molemmissa otteluissa. Hän myöntää, että viikko oli kuluttava fyysisesti, mutta myös henkisesti.

– Kaksi peliä yhdelle viikolla on aina raskas urakka ja vaikka maanantaina saimmekin tärkeän lepopäivän, näkyi rasitus vielä tiistain treeneissäkin. Fyysisen puolen lisäksi viikko oli melko kuluttava myös henkisesti. Luotiin molemmissa peleissä hyviä paikkoja toisensa perään, mutta viimeistely ontui, eikä tulosta tullut. Täytyy vain uskoa omaan tekemiseen ja jatkaa täysillä loppuun asti. 

Vaikka ottelut Pallo-Iiroja ja RoPS:a vastaan olivat turkulaisten kannalta mollivoittoisia, ei se ole kuitenkaan negatiivisella tavalla näkynyt kuluneen viikon aikana.

– Viimeviikon pelejä ei ole jääty murehtimaan, vaan katseet suunnattiin seuraavaan peliin. Kyllä joukkueesta on näkynyt, että viime viikon tulokset olivat pettymys, mutta niinhän sen kuuluukin näkyä. Se ei kuitenkaan ole näkynyt negatiivisesti, vaan jokainen menee hyvällä asenteella, jotta seuraavan pelin jälkeen on parempi olo. 

Ilvestä vastaan pelattu vierasottelu päättyi mustavalkoiseen juhlaan ja Reponen toivookin, että sen ottelun tuomaa tunnetta pystytään hyödyntämään myös lauantaina.

– Edellisestä kohtaamisesta jäi hyvä fiilis, sillä pystyimme pitämään pelin hallussa oikeastaan koko vierasottelun ajan. Odotan, että saamme niistä positiivisista kokemuksista lisää virtaa ja pystymme hyödyntämään sen tässä kohtaamisessa. Silloin teimme omista paikoista kolme maalia, eikä Ilves päässyt kunnolla mukaan. Juuri tätä haluan nähdä meiltä kaikilta myös lauantaina.

Vaikka edellinen kohtaaminen päättyikin Palloseuran juhlaan, löytää Reponen tamperelaisista myös paljon hyvää.

– Ilveksellä on paljon hyviä nuoria pelaajia, joilla varmasti riittää juoksuvoimaa, taitoa ja intoa. Heillä on yksilöinä varmasti myös kovia näytönhaluja, jotta voisivat tulevaisuudessa päästä liigan puolelle pelaamaan.  

Lauantain tuplapelipäivä herättää Reposessa positiivisia tunteita ja hän toivookin, että jatkossa niitä voisi olla useamminkin.

– Tuplapelipäivä kuulostaa todella kivalta ja olisi mukavaa, jos niitä olisi useamminkin. No, ollaan tyytyväisiä siitä, että edes kerran kaudessa sellainen saadaan ja nautitaan jalkapallosta koko päivä!

 

Naisten Kakkosjoukkueen ajatuksia voit käydä lukemassa ennen jatkosarjojen alkua tehdystä uutisesta.

https://www.tpsjuniorijalkapallo.124309/naisten-kakkonen-huipentuu-loppusarjaan-kotiottelu-ylakental

Lisää uutisia