Lajitaitotestit osaksi TPS-juniorien arkea

Perjantai-iltana LähiTapiola Areenalla nähtiin iloinen mustavalkoinen näky. Valtaosa alle 12-vuotiaista TPS-junioreista osallistui ensimmäistä kertaa järjestettyihin seuran lajitaitotesteihin. Säännöllisesti toteutettava pallonkäsittelytaitojen testikokonaisuus on keskeinen toimenpide seuran junioripelaajien henkilökohtaisten taitojen parantamiseksi.

– Olemme yhdessä lapsiurheiluvaiheen valmentajien kanssa valinneet, suunnitelleet ja kehitelleet testejä – osa on suoraan Eerikkilän ja Palloliiton testipatteristoista, mutta suurin osa kuitenkin vähintäänkin pienin muokkauksin. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat suorittavat kerran kuukaudessa nämä testit, tavoitteena luonnollisesti tulosten kehittyminen, TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti taustoittaa.

Eri suorituspisteissä innokkaat TPS-junnut testasivat osaamistaan pallon kanssa muun muassa pujottelussa, suunnanmuutoksissa ja tempokuljetuksessa. Talvella ja keväällä pääpaino on erilaisia kuljettamisen taitoja monipuolisesti mittaavissa testeissä, kevään ja kesän aikana jatkoa seuraa syöttämiseen ja laukomiseen liittyvien testien tullessa vahvasti mukaan.

– Kehittymisen seurannalla nostamme taidon merkitystä esille pelaajien silmissä ja toivon mukaan nämä testit myös kannustavat pelaajia omatoimiseen treenaamiseen pallon kanssa, Varhelahti pohtii.

Näkemäänsä tyytyväinen valmennuspäällikkö toteaa suoraan uuden toimintatavan olevan ehdottomasti myös arvovalinta.

– Tahdomme viestiä siitä, että haluamme kasvattaa lajitaidoiltaan erinomaisia pelaajia, Varhelahti painottaa.

Lisää uutisia