Laitapuolustaja Julius Perälä valittiin U18-maajoukkueleirille

Poikien U18-ikäluokan maajoukkueen vuosi alkaa yhteisellä leirillä Eerikkilän Urheiluopistolla. Joukkueen tähtäin on jo tiukasti syksyllä alkavissa EM-karsinnoissa. Suomen päävalmentaja Kai Nyyssönen on nimennyt oman pelaajaryhmänsä 19.–21.2. järjestettävälle leirille. TPS:stä leirille on valittu GANT-akatemian pelaajiin kuuluva laitapuolustaja Julius Perälä.

– Hieno päästä aloittamaan tämä retki ikäluokan kanssa. Karsinnat pelataan syksyllä pitkästä aikaa vasta marraskuussa ja meillä on kaikkiaan kuusi tapahtumaa tämän vuoden aikana tästä alkaen, Nyyssönen taustoittaa.

Helmikuun leirin jälkeen edessä on tuplamaaottelu Montenegrossa maaliskuun lopulla, perinteinen Baltic Cup kesäkuussa, syyskuussa vielä tuplamaaottelu Slovakiaa vastaan ja lokakuussa kolmen maan turnaus ennen kuin EM-karsintapisteitä jaetaan Tanskassa.

– Kaikki tapahtumat tähtäävät marraskuun karsintaan, jossa meillä on edessä tiukka haaste, kun vastassa ovat Tanska, Ranska ja Färsaaret. Nyt kolmen päivän aikana näemme missä kukin pelaaja menee tällä hetkellä ja saamme samalla ajettua ajatuksia sisään pelaajille. Yleensä olemme päättäneet leirin otteluun, mutta nyt pelaamme sisäisen ottelun, kun meillä on vähän enemmän pelaajia mukana. Saamme siinä kaikille hyvin näyttöpaikan, Nyyssönen painottaa.

17-vuotias Julius Perälä on pelannut jo TPS:n edustusjoukkueessa seuransa molemmissa tämän kauden Suomen Cup -otteluissa. TPV:tä vastaan hän pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan ja EIF:iä vastaan viime perjantaina koko ottelun. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen nosti suojattinsa erittäin onnistuneen edustusjoukkuedebyytin erikseen esiin.

Lisää uutisia