Laitahyökkääjä Solomon Duah vahvistaa TPS:ää kaudella 2019

TPS:n hyökkäyspää vahvistui vielä reilu kolme viikkoa ennen Jalkapallon Ykkösen sarja-avausta, kun laitahyökkääjä Solomon Duah on solminut kauden 2019 kattavan sopimuksen raitapaitojen kanssa. Duah palaa takaisin entiseen kotikaupunkiinsa Norjasta.

26-vuotias Duah on saanut jalkapallon ensioppinsa Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, mutta hän siirtyi FC Interin organisaatioon kaudeksi 2010. Hän pääsi kokeilemaan Veikkausliigavauhtia FC Interin riveissä kausina 2010 ja -11 kahden ottelun verran. Kaudella 2012 hän pelasi jo 15 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli myös pelaajauransa ensimmäisen liigamaaliin. Duah edusti FC Interiä aina kauteen 2016 asti. Hän onnistui kolmena viimeisenä Inter-kautenaan maalinteossa yhteensä 14 kertaa.

Kaudeksi 2016 hän muutti Turusta Kuopioon ja liittyi KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen kaudeksi 2017. Hän jatkoi sieltä Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viime kaudella pelanneen Levanger FK:n riveihin, josta hän palasi Suomeen yhden kauden jälkeen.

Duah on ehtinyt pelaamaan koko urallaan 138 Veikkausliigaottelua ja viimeistellä niissä yhteensä 16 maalia. Tuore TPS:n sopimushyökkääjä on pelannut urallaan myös 2 nuorten ja 12 poikien maaottelua.

– ”Solmu” tuli vähän yllättäen meille, mutta hän mahtuu tähän kokonaisuuteen tiukan budjettimme raameissa. Hän on hyvässä kunnossa ja tuo vaihtoehdon sekä juoksuvoimaa hyökkäyksemme laitaan. Puolustuksemme vahvistuu vielä ja sitten joukkueemme on valmiina kaudelle 2019, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tiivistää.

Solomon Duahin kummiyritys kaudella 2019 on RTV.

Kuvia median käyttöön.


Lue myös: TPS on myynyt nyt 700 kausikorttia – täysi tonni edelleen tavoitteena


Lisää uutisia