Linus Rönnberg jatkaa Turun Palloseurassa – ”Uskon, että hän lyö kunnolla läpi tänä vuonna”

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Linus Rönnbergin, 20, kanssa. Rönnberg oli viime kaudella TPS:n tehokkain pelaaja peliminuutteihin suhteutettuna. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen näkee, että nuori laitahyökkääjä on matkalla kohti läpimurtokautta.

– Linuksen viime kautta varjosti loukkaantuminen, mutta siitä huolimatta hän oli tehokas peliminuutteihinsa suhteutettuna. Viime kausi antoi jo ennusmerkkejä siitä, millainen potentiaali hänessä pelaajana on. Uskon, että hän lyö kunnolla läpi tänä vuonna, Laurikainen sanoo.

Rönnbergin vahvuuksiksi pelaajana Laurikainen näkee pelirohkeuden, kyvyn ohittaa vastustaja ja viimeistelytaidon.

– Linuksen ehdoton vahvuus on, että hän on rohkea haastamaan ja pystyy pääsemään ohi vastustajasta. Hän on myös hyvä viimeistelemään, Laurikainen luonnehtii.

– Pelaajana hänen täytyy vielä kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi, mutta se kuuluu nuoren pelaajan kasvuprosessiin. On erinomainen juttu, että meillä on Linukselle esimerkkinä Riku Riskin kaltainen konkari, Laurikainen toteaa.

Rönnberg siirtyi TPS:ään viime keväänä Tampereen Ilveksestä. Menneellä kaudella hänet nähtiin TPS-paidassa yhteensä 19:ssä Miesten Ykkösen ottelussa, joissa hän viimeisteli viisi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsin viime kaudella jo vähän näyttämään osaamistani miesten peleissä. Minulla on kuitenkin vielä nähtyä enemmän annettavaa pelaajana. Odotan, että pääsen nyt mättämään maaleja oikein kunnolla. Tavoitteeni on tulevalla kaudella rikkoa kymmenen maalin rajapyykki, Rönnberg kertoo.

– Viime kauden jälkeen tein pari kuukautta kuntoutustyötä kuntosalilla. Nyt olen viimeisen kuukauden ajan taas treenannut Tepsin mukana ja päässyt vähitellen vauhtiin. Täydessä tikissä minun pitäisi olla noin kuukauden päästä, siis hyvissä ajoin ennen sarjan alkua. Isoin odotuksin lähden kohti tulevaa kautta.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia