Laitahyökkääjä Jenni Rannus jatkaa Tepsissä – ”Hyvä ja työteliäs joukkuepelaaja”

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue on solminut kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen laitahyökkääjä Jenni Rannuksen, 23, kanssa. TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen on mielissään joukkueen monivuotisen runkopelaajan jatkosopimuksesta.

– Jenni on hyvä ja työteliäs joukkuepelaaja, joka on tärkeä osa tätä joukkuetta. Hänellä on iso merkitys sekä kentällä että sen ulkopuolella, Salonen sanoo.

Rannus nousi aikanaan TPS:n B-juniorien kautta edustusjoukkueeseen. Liigadebyyttinsä hän teki jo 15-vuotiaana kaudella 2015. Varsinainen läpimurtokausi oli kausi 2018, josta lähtien Rannus on kantanut isoa roolia mustavalkoisten edustusjoukkueessa.

Rannus pelasi viime kaudella 22 ottelua naisten Ykkösessä. Tepsin aloituskokoonpanoon hän kuului 21 ottelussa. Liiganousun Rannus näkee tulleen joukkueen hyvän ja määrätietoisen tekemisen kautta.

– Viime kausi oli kokonaisuudessaan tosi hyvä. Systemaattinen työ, mitä olemme nyt Akustin kanssa kahden vuoden ajan tehneet, toi tulosta. Suoritustasomme oli viime kaudella tasaisempi kuin edellisellä. Oma pelityylimme oli selkeämpi ja pystyimme kehittämään peliämme kauden aikana. Yläloppusarjassa pystyimme vielä nostamaan pelimme uudelle tasolle ja pystyimme sitä kautta hoitamaan homman kotiin, Rannus kertaa.

Tulevaan Kansallisen Liigan kauteen Rannus suhtautuu odottavaisin ja innostunein mielin.

– Joulukuuta vasta mennään ja haluaisin jo kovasti päästä pelikentille pelaamaan. Jokusen vuoden olen Tepsissä ehtinyt pelaamaan, ja kyllä sen viime kauden päätteeksi huomasi, miten paljon se itsellenikin merkitsi, että nousimme takaisin liigaan.

Yhdeksi omista vahvuuksistaan pelaajana Rannus nimeää monipuolisuuden. Juniorivuosinaan Uudenkaupungin Pallokerhoa, amerikkalaista White Clay Soccer Clubia ja TPS:ää edustanut Rannus tottui jo varhain vaihtamaan pelipaikkaa ja roolia tarpeen niin vaatiessa.

– Viime kaudella pelipaikka saattoi vaihtua paitsi otteluiden välillä niin myös pelin sisällä. Pelasin viime kaudella kärjessä, laitahyökkääjänä, keskikentällä ja laitapuolustajana. Oikeastaan vain topparin ja maalivahdin paikat jäivät kokematta – ja ehkä ihan hyvä niin, Rannus naurahtaa.

Jenni Rannuksen kuva median käyttöön

Lisää uutisia