Kylmäpäinen TPS säilytti nousu- ja karsintahaaveet elossa

Jalkapallon Ykkösen kärkipää saa arvoisensa loppuhuipennuksen lauantaina 17.10. Tänään taas yksi joukkue (JJK) pelasi itsensä ulos kärkitaisteluista ja nousun ja karsintapaikan kohtalon ratkaisevat PS Kemi (50), PK-35 (48) ja TPS (48). PS Kemi on jo varma liigakarsija, mutta PK-35 tai TPS voi ajaa vielä sen ohi. PS Kemi kohtaa päätösekierroksella FC Jazzin kotonaan ja PK-35 ja TPS iskevät keskenään yhteen Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla. TPS tarvitsee päätöskierroksella ehdottomasti voiton, sillä PK-35:llä on parempi maaliero.

TPS:n nousuhaaveet piti yllä äärimmäisen tärkeä Haka-voitto tänään Yläkentällä. TPS iski yhden maalin molemmilla puoliajoilla ja jätti samalla koskilaiset tiukalla puolustuspelillään nollille. TPS:n 2-0-voitto oli kaikin puolin taktisesti kypsän ja kylmäpäisen joukkueen suoritus. TPS:n voiton arvoa nosti se, että joukkueen kokoonpanosta puuttui useita avainpelaajia.

FC Haka tuli pelaamaan Turkuun iloista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Se oli alusta asti aktiivinen ja TPS oli alkuun vähän viennissä. Hakan hallinta ja pyöritys oli kuitenkin hieman näennäistä, sillä ei luonut kuitenkaan varsinaisia maalipaikkoja. TPS selviytyi kuitenkin kunnialla alusta ja pääsi ensimmäisen puoliajan puolenvälin jälkeen peliin mukaan. Palloseura rakensi ensimmäisen erinomaisen maalipaikan 37. minuutin kohdalla ja myös onnistui. Riku Sjöroos kuljetti palloa vasemmalla ja jakoi sen keskelle. TPS:n loppukauden supermies, Ilari Mettälä, haistoi jälleen kerran maalipaikan ja uitti Sjöroosin syötön maalin oikean tolpan juureen. Tässä vaiheessa tapahtui vallanvaihto myös hallinnan suhteen.

TPS tuli toiselle puoliajalle täysin eri tempolla kuin koko ottelun alkuun. Nyt TPS määräsi tahdin ja Haka juoksi perässä. Kovalla pelipäällä ollut Jussi Aalto esitteli kikka- ja syöttövalikoimaansa ja 63. minuutin kohdalla se tuotti tulosta. Aalto vei Haka-puolustusta oikealla laidalla, nousi boksiin ja ampui upealla kierteellä pallon aivan maalin vasempaan ylänurkkaan. Hakan selkäranka katkesi siihen paikkaan, vaikka joukkue muutaman vastaiskun pystyikin vielä luomaan. TPS pelasi lopun varman päälle ja teki sen minkä piti, eli Hakan tarpeeksi kaukana maalistaan. Erityisesti TPS:n kookas topparikaksikko Miro TenhoRasmus Holma vakuutti alusta loppuun asti.

– Me aloitettiin todella hyvin ja TPS oli meidän kanssa vaikeuksissa. TPS käytti kuitenkin heti ensimmäisen paikkansa ja meillä sitä kylmäpäisyyttä ei ensimmäisellä puoliajalla ollut. TPS pelasi juuri niin kuin joukkueen tässä vaiheessa kautta pitää pelata, jos se halua taistella liiganoususta. Se puolusti koko ajan hyvin ja iski ne tarvittavat maalit, jotka olivat tänään vielä harvinaisen näyttäviä, TPS saa minun puolestani mennä loppuun asti ja nousta, Hakan päävalmentaja Kari Martonen toivotteli.

– Tiesin, että paineeton Haka haluaa pelata onnistuneen loppukauden ja se oli odotetun vaarallinen. Me olimme vaikeuksissa kesällä Valkeakoskella, mutta nyt noustiin vähän samasta tilanteesta lopulta pelin päälle. Meiltä puuttui avainpelaajia, mutta uudet vastuunkantajat täyttivät ihailtavasti paikkansa. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta ja saadaan upea loppuhuipennus ensi lauantaina Vantaalla. Ensimmäisessä pelissä oltiin aika viennissä siellä, mutta täällä pelattiin erittäin kypsä ottelu heitä vastaan. Kemi on nyt kuskin paikalla, mutta täällä perässä kaikki on vielä mahdollista, TPS-luotsi Mika Laurikainen maalaili.

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia