”Kyllä tämä Jaro-ottelu ajoi nyt asiansa kohti päätavoitetta”

TPS pelasi perjantai-iltana kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Ykkösessä ja päätyi 1-1-tasapeliin FF Jaron kanssa. TPS voitti tällä kaudella Jaron kaksi kertaa ja kauden viimeisessä kohtaamisessa pisteet siis jaettiin.

Ennen ottelua oli tiedossa, että TPS pyrkii pitämään virettään yllä liigakarsintoja varten ja siihen liittyy myös tiettyjä kokeiluja kentällä. Jaron tavoitteena on pitää sarjan kolmas sija, mutta ei senkään menettäminen nyt mikään maailmanloppu Pietarsaaressa varmaan ole. KTP ja MuSa puhaltelevatkin jo Jaron niskassa.

– Kyllä tämä Jaro-ottelu ajoi nyt asiansa kohti päätavoitetta. Vähän se näytti välillä tosin myös siltä, että meillä ei ihan sellaista suoraa tulostavoitetta olisi pelissä ollut. Kyllä kaikki pelaajat tietävät, mikä on se totuus, että neljän viikon päästä mennään. Se on inhimillistä ja hyväksyttävää, että ihan sitä kovinta vaihdetta ei nyt löytynyt, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen pudotteli.

– Sarja pelataan mahdollisimman hyvin loppuun, mutta kyllä meidän katseet on suunnattu jo ensi kauteen. Mehän tiedämme kuitenkin jo nyt, että missä sarjassa me ensi kaudella pelaamme, Jaron päävalmentaja Niklas Käcko kiteytti joukkueensa tunnelmat.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli ihan ymmärrettävästi sellaista vähän puolihuolimatonta pallottelua. Vaikka peliväline kiersi välillä pelaajalta pelaajalle ihan näppärästi, jäivät edes jotenkin orastavat maalipaikat kyllä rehellisyyden nimissä aivan minimiin.

– Meillä oli vähän erilainen strategia tähän otteluun. Päätettiin, että ei oteta mitään riskejä ensimmäiseen varttiin. Jossain vaiheessa tuli pientä kieliongelmaa kentällä esiin ja muutamalla pelaajalla oli vähän epäselvää, että miten pelataan, Käckö myönsi.

– Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli aika vaatimatonta pallollista tekemistä. Eipä siinä avausjaksolla paljoa asioita tapahtunut, puolin eikä toisin, Pikkarainen summasi.

TPS-kärki Eliecer Espinosa tempaisi toisen puoliajan alkuun kauden 18:nnen osumansa 48. minuutilla. TPS pyöritti peliä sen jälkeenkin jonkun aikaa varsin mallikkaasti

– Ottelun toisella puoliajalla se ensimmäiset 20 minuuttia oli jo parempaa tekemistä. Peli näytti hetken aikaa siltä, miltä se kuuluisi näyttää. Loppuun se vähän lässähti ja tuli vähän sellainen sirkusmainen olo, Pikkarainen kuvaili.

– Toisella puoliajalla oli ajatuksena, että nostetaan peliä, mutta valitettavasti se TPS:n maali tuli aika nopeasti meidän virheestä ja näitä virheitä on valitettavasti tullut liikaa tällä kaudella, Käcko harmitteli.

Jaron meksikolainen olympiavoittaja, laitapuolustaja Darvin Chavez, kiskaisi joukkueensa tasoituksen ottelun 84. minuutilla paluupallosta.

– Sen jälkeen otettiin vastustaja kiinni ihan ylhäältä ja saatiin myös luotua muutama tilanne. Saatiin sitten se maalikin vielä loppujen lopuksi. Sellainen tuntuma kuitenkin jäi, että molemmat joukkueet halusivat lopussa kääntää vielä tämän ottelun, Käckö paketoi toisen puoliajan lopun.

– Ymmärrän kyllä pelaajia tässä kohdassa. En aio siihen sen isompaa kantaa ottaa ainakaan tänään tai huomenna. Ei ihan sitä viimeistä puristusta nyt vaan löytynyt. Olisin ehkä toivonut vähän pidempää ryhdikästä pätkää kuin mitä saatiin. Pelaajista Jesper Karlsson ei ole ehkä ihan luontainen hyökkääjä, mutta hän tuli todella ryhdikkäästi mukaan. Hän tuli tällä esityksellä vahvasti mukaan kisaamaan loppukauden pelipaikoista, Pikkarainen vielä totesi.

Kooste ottelusta TPS TV:ssä. https://tpstv.fi/kooste-tps-ff-jaro-1-1-27-09-2019/

Lisää uutisia