KVC Westerlo juotti TPS:lle katkeraa kalkkia lisäajalla

TPS hävisi tämän kauden ensimmäisen eurocup-ottelun katkerimmalla mahdollisella tavalla ja vielä kotikentällään. Belgian viime kauden cup-finalisti KVC Westerlo onnistui kaatamaan turkulaiset aivan loppusekuntien maalillaan. Ottelun venäläinen erotuomari oli antanut kolme minuuttiia lisäaikaa ja kello oli hyvää vauhtia tikittämässä umpeen, kunnes vaihdosta peliin tullut Geoffrey Cabeke pääsi iskemään pallon ohi Jukka Lehtovaaran. Jos viime hetken tappiosta haluaa löytää jotain positiivista, niin taistelu jatkuu ensi viikon torstaina Belgiassa.

– Olen korostanut sitä, että tämä taistelu kestää puolta kauemmin kuin normaali ottelu. Nyt pelataan IFK-ottelun ensin sunnuntaina ja sen jälkeen lähdetään Belgiaan. Ei me voida sielläkään lähteä aivan yltiöpäisesti ottamaan riskejä, koska tämä ottelupari on muuten nopeasti ohi. Meillä oli tänäänkin omat mahdollisuudet ja se ainakin tiedetään, että vieraskentällä on pakko tehdä vähintään yksi maali, että jatkotoiveet säilyvät hengissä, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi.

Ottelun alku oli tyypilliseen tapaan melko tunnustelevaa. Vierasjoukkue hyökkäsi kuitenkin ahnaammin, mutta Lehtovaara oli Tepsin tolppien välissä mies paikallaan. Tepsin paras paikka aukesi Nasse Kuqille, mutta kierteinen kuti painui vierasjoukkueen syliin.

– Molemmat kyttäsivät alkuun hieman toisiaan, niin teki vieraskin. Koska kumpikaan joukkue ei tunne toistaan kovin hyvin, se on aivan luonnollista. Peli aukesi siitä sitten enemmän, Rajamäki näki.

Toisella jaksolla TPS oli avauspuolikasta selvästi pirteämpi, mutta ei saanut silti kunnolla puhkaistua Westerlon tiivistä puolustuslinjaa. Hyökkäyksiin lähtö oli välillä hieman verkkaista ja todelliset herkkupaikat jäivät kuitenkin vähiin. Silti tasonparannus ensimmäiseen puoliaikaan oli huomattava

– Toinen jakso oli ihan hyvä. Eka meni jotenkin unessa, mutta meidän pakko ottaa nyt opiksi ja näyttää Belgiassa alusta lähtien oma tasomme. Se on ainoa tapa pitää jatkotoiveita yllä. Emme voi antaa näin taitavan vastustajan vaan pelata omaa peliään, vaan se päättyy yleensä sillä kuviolla huonosti, Lehtovaara manasi.

– Nollanolla olisi ollut ihan hyvä lähtökohta, koska yhdellä vierasmaalilla vastustaja olisi hermostunut. Ei tämä taistelusta jäänyt kiinni, mutta sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka paljon tämä ottaa päähään, TPS-maalivahti vielä pudotteli.

Belgialaisjoukkueen pukukopista kuului erittäin äänekästä flaaminkielistä huutoa ja laulua. Voitto maistui vieraille erityisen makealle siksi, että joukkue kirjoitti uutta Westerlon seurahistoriaa.

– Olemme harjoittelleet kunnolla vasta neljä viikkoa ja olen tietysti erittäin tyytyväinen vierasvoittoon, Westerlon pääkäskijä Jan Ceulemans tiivisti joukkueensa kautta aikain ensimmäisen eurocup-maalin ja -voiton.

Taistelu jalkopaikasta jatkuu kuitenkin siis ensi torstaina, kun toivottavasti erittäin ärsytetyt ja nälkäiset raitapaidat astuvat Belgian maalle.

Lisää uutisia