KuPS-ennakko: ”Tätä me ollaan odoteltu, nyt tuntuu hyvältä”

Nyt se vihdoinkin alkaa! Nimittäin Naisten liiga myös TPS:n osalta. Ja TPS pääsee avaamaan liigakautensa 2019 heti kotiyleisönsä edessä, kun kautensa jo aloittanut KuPS saapuu Turkuun vieraaksi. TPS-KuPS alkaa Turun Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 13.4. klo 13.00.

Kuopion Palloseura on TPS:lle erittäin mielenkiintoinen avausvastustaja, sillä savolaisjoukkue pelaa ensimmäistä kauttaan Naisten liigassa nimen omaan keltamustissa väreissä. KuPS:n edeltäjä Pallokissat putosi viime kauden päätteeksi Naisten liigasta, mutta PK-35 Vantaan lisenssisotkut avasivat kuopiolaisille uuden mahdollisuuden. Pallokissat kuitenkin katosi liigakartalta, mutta sen paikan peri perinteinen KuPS.

KuPS on ehtinyt pelaamaan Naisten liigassa jo kaksi ottelua ja lopputulokset ovat olleet erittäin lupaavia. Avauskierroksella kauden 2017 Suomen mestarijoukkue FC Honka haki vaivoin pisteet Kuopiosta niukalla 1-0-voitollaan. KuPS kirjasi seurahistoriansa ensimmäisen liigapisteen toisella yrittämällään, kun mitalisuosikkeihin lukeutuva Åland United joutui taipumaan Maarianhaminassa 1-1-tasapeliin.

KuPS:n pelaajarunko tulee Pallokissojen viime kauden joukkueesta. Äärimmäisen mielenkiintoisen lisän kokoonpanoon tuo Naisten liigan viime kauden ykköstykin, Gentjana Rochin, nimi. Turkulaisia kiinnostaa tietysti myös Iines Lehkonen, joka debytoi viime kaudella Naisten liigassa TPS:n paidassa.

TPS kiilasi viime kaudella itsensä ylempään loppusarjaan ja sama tavoite sillä on myös täksi kaudeksi. TPS:ssä muuttui moni asia jo toisena kautena peräkkäin. TPS:n uusi päävalmentaja Petteri Joensuu on nyt selkeä ykkösvastuunkantaja, mutta viime kauden valmentajista myös Timo Saari jäi valmennusryhmään mukaan.

TPS:n maalivahtiosasto näyttää erittäin vahvalta. Raumalaislähtöinen Siiri Välimaa pelasi neljä kautta Norjassa ja hänellä on myös A-maajoukkuekokemusta. TPS:n kaudella 2016 SM-hopealle torjunut Inkeri Niemi tekee vahvaa paluuta loukkaantumiskierteen jälkeen ja tyttöjen maajoukkuemaalivahti Meri Hämäläinen täydentää kolmikon.

TPS:n monivuotisista luottopelaajista kapteeni Mira Uronen, Emma Santamäki, Annika Haanpää, Saija Östlund ja Netta Laasio jatkavat edelleen seuran riveissä. Viime kaudella pahasti loukkaantuneet Katja Hakala ja Laura Kattelus ovat selvinneet kunnialla operaatioistaan ja nyt täysillä mukana rivissä. Kokonaan uusia vahvistuksia ovat hyökkäyspään Tiia Hirvonen sekä puolustaja Patricia Träsk.

Hyökkääjä Jenni Rannus teki viime kaudella läpimurron liigatasolla ja samaa yrittävät hyökkäyspäässä nyt Nelly Lehtilä, Julia Sainio ja Yasmin Baasousi. Tulevaisuuden pelaajiin kuuluvat myös puolustajat Rosa Niemi ja Daniel Sandås sekä keskikenttäpelaajat Amanda Aatsinki, Ellen Strömborg ja Nella Kettunen.

Kokenut Sini Laaksonen vahvistaa joukkueen keskikenttää, mutta hän liittyy joukkueeseen Yhdysvalloista palattuaan hieman jälkijunassa. Pitkäaikaispotilaat Viivi Spets ja Amalia Härkönen kuntouttavat itseään pitkälle loppukesään asti.

Puolustaja Frida Lähteenmäki aloittaa nyt kolmannen kautensa TPS-paidassa. Kristiinankaupungista kotoisin oleva Lähteenmäki debytoi Naisten liigassa VIFK:n paidassa kaudella 2015. Hän siirtyi sitä seuraavaksi kaudeksi FC Honkaan ja Pääkaupunkiseudulta yhden kauden jälkeen Turkuun. Lähteenmäki on pelannut ennen tämän kauden alkua yhteensä 56 ottelua Naisten liigassa.

21-vuotias Lähteenmäki on totuttu aina näkemään laitapakin tontilla, mutta hän on tekemässä uutta aluevaltausta nyt myös topparin tontille. Hän odottaa jo todella suurella innolla liigakauden alkua.

– Tätä me ollaan odoteltu, nyt tuntuu hyvältä. Kyllä mulla on luotto tähän jengiin, kyllä me pärjätään. KuPS-ottelusta tulee varmasti kiinnostava peli. Uusi hyökkääjä Gentjana Rochi on erittäin vahva ja tosi hyvä laukomaan, meidän pitää puolustaa häntä vastaan koko ajan kunnolla, Lähteenmäki ennakoi ennen TPS:n lauantaista liiga-avausta.

Lähteenmäen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kups-ennakko-tata-me-ollaan-odoteltu-nyt-tuntuu-hyvalta/

TPS TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä ja ilmaiseksi osoitteessa https://tpstv.fi/live/

Lisää uutisia