Kuopion jännitysnäytelmä päättyi pistejakoon

TPS ja KuPS järjestivät Kuopiossa viihdettä koko rahan edestä. TPS oli pitkään tuulenhalkojan paikalla, mutta kotijoukkue KuPS nousi tasoihin toisella puoliajalla. Ottelussa nähtiin runsaasti tilanteita molemmissa päissä kenttää ja pistejako oli varmaan aika oikeutettu lopputulos.

TPS aloitti ottelun melkoisella ryminällä ja se tuotti tulosta jo 17. minuutin kohdalla. Pelikiellostaan vapautunut Jarkko Hurme nakkasi sivurajaheiton, Mika Ääritalo pisti pallon matkan varrella lisävauhtia ja Aleksi Ristola puski sen tyylikkäästi verkkoon. Täysosuma oli Ristolalle jo kauden toinen.

TPS sai loistavan tilaisuuden kasvattaa johtoaan puolen tunnin kohdalla. Juho Lähde tempaistiin nurin ja palloa näytettiin pilkulle. Pallon taakse asettui kuopiolaislähtöinen Petteri Pennanen, joka latasi kuitenkin kanuunan vasempaan tolppaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla vielä Toni Kolehmainen eteni maukkaaseen vetopaikkaan, mutta veto painui oikealta ohi. Myös Ristola hätyytteli KuPS-maalivahti Mika Hilanderia, mutta tämä ehti puskun eteen.

KuPS lisäsi selvästi volyymia toisen puoliajan alussa ja se nosti pelaajiaan ylemmäs. Tässä vaiheessa roolia otti, TPS-vahti Jukka Lehtovaara, joka poimi yhden varman maalin alanurkasta. KuPS kova painostus tuotti kuitenkin tulosta 61. minuutin kohdalla. Atte Hoivala pisti ilkeän keskityksen laidalta luukulle ja Aleksi Paananen runnoi pallon sisään.

TPS:n päävalmentaja pisti tämän jälkeen uusia tuoreita jalkoja kentälle. Dennis Okaru tuli laitaan haastamaan KuPS-pakkeja ja Santeri Mäkinen tuli keskikentälle Lähteen tilalle. KuPS:n paras vaihe alkoi tässä vaiheessa laantua ja myös TPS sai iskettyä painetta KuPS-päätyyn.

Aktiivinen Ristola kiuasi jälleen kahteenkin otteeseen Hilanderia, mutta KuPS-maali pysyi puhtaana. Pennaselle tarjoutui lopussa kaksikin komeaa paikkaa kuitata epäonnistunut pilkku. Ensimmäinen veto sai liikaa korkeutta ja toinen lirui aivan tolpan juuresta ohi. Myös KuPS sai lisäajalla oman paikkansa, mutta isännän roolin otti jälleen Lehtovaara.

TPS ja KuPS iskevät Kuopiossa yhteen jälleen keskiviikkona, mutta sillä kertaa Suomen Cupin neljännesvälierän merkeissä.

Lisää uutisia