”Kunnia-asia taistella torstaina voitosta Valkeakoskella”

TPS kohtaa torstaina 19.9. klo 18.30 alkaen FC Hakan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Valkeakosken Tehtaan kentällä. Ykkösen kärkipaikalta suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2020 painanut Haka kävi voittamassa TPS:n kahdesti Veritas Stadionilla.

Ensimmäinen toukokuinen matsi hoitui Salomo Ojalan voitto-osumalla 0-1 ja jälkimmäisen pelin Haka vei niminsä 2-3. Heinäkuun peli muistetaan TPS-leirissä parhaiten Matej Hradeckyn come back -otteluna yli kahden vuoden vammakierteen jälkeen. Kauden kolmas kohtaaminen pelataan siis vailla isompaa panosta, sillä kärkikaksikon paikat ja järjestys ovat jo selvillä sarjataulukossa.

– Tasaisia pelejä ne olivat molemmat, mutta Haka näytti niissä, miksi se on sarjan kärkipaikalla. Haka on sarjan paras joukkue, ei sitä kai voi kukaan kiistää. Turun pelit jättivät kuitenkin sellaisen näyttämisen tunteen päälle, että Valkeakoskella olisi vielä hienoa tehdä tulosta, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen myöntää.

Pikkaraisella riittää haastetta pitää omat joukkonsa niin terävässä iskussa, että huippuvire kantaisi sinne liigakarsintoihin asti. Lokakuun lopulle kun on varsin pitkä matka. Tosin TPS:llä on neljä peliäkin vielä ennen kaksiosaista karsintaa.

– Meille on todellakin kunnia-asia taistella torstaina voitosta Valkeakoskella. Nämä Ykkösen loppukauden pelit ovat muutenkin meille tärkeitä, koska kaikki tietävät mitä sen jälkeen on tiedossa, Pikkarainen painottaa.

TPS:n terveystilanne on vähintäänkin kohtuullinen, vaikka Oulun reissulla tulikin iso lovi hyökkäyspäähän.

Oskari Jakosen olkapää meni Oulussa sen verran pahasti, että hänen kautensa on valitettavasti ohi. Keskikentän Matej ja Tomas Hradecky ovat olleet normaalisti harjoitusvahvuudessa mukana ja myös Albijon Muzaci tekee Valkeakoskella paluun kokoonpanoon, Pikkarainen listaa.
TPS kohtaa Ykkösessä Hakan jälkeen ensi viikon perjantaina FF Jaron Turussa. Sen jälkeen Palloseura tekee vielä reissun Kotkaan ennen sarjan päätöskierrosta 20.10. Silloin Turkuun saapuu MuSa.

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös FC Haka – TPS -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-9-19-Haka-TPS/2ca26028-c0b0-400d-877f-43925a552024
 

Lisää uutisia