KTP-ennakko: Viimeinen koitos ennen karsintapelejä

Miesten Ykkösen yläloppusarjan päätöskierros pelataan lauantaina 8. lokakuuta. TPS kohtaa Kotkassa pelattavassa vieraspelissä KTP:n. Ottelu alkaa Arto Tolsa Areenalla kello 16.00 ja sitä voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

KTP varmisti viime viikonloppuna Ykkösen mestaruuden ja suoran nousun Veikkausliigaan. Paikasta liigakarsintaan pelaavat useampiosaisissa karsinnoissa Ykkösessä sijoille 2, 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet. Sijoille 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen esikarsintaottelun, jonka voittaja kohtaa sijalle 2 sijoittuneen joukkueen seuraavalla esikarsintakierroksella, josta voittaja jatkaa liigakarsintoihin FC Lahtea vastaan.

Ennen Ykkösen yläloppusarjan päätöskierrosta on varmaa, että sijoille 2–4 sijoittuvat joukkueet ovat TPS, FF Jaro ja EIF. Tepsin ja Jaron välinen järjestys sijoilla 2 ja 3 on vielä auki. Jaro kohtaa päätöskierroksen pelissään EIF:n, ja mikäli pietarsaarelaiset voittavat, tarvitsee TPS omasta pelistään voiton pysyäkseen sarjataulukon toisella sijalla.

Edellisellä kierroksella TPS tasasi Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa pisteet 2–2-lopputuloksella. KPV-ottelun mustavalkoinen voimahahmo oli Tepsin molemmat maalit iskenyt Albijon Muzaci.

– Minulla oli selkeät ohjeet, miten pitää pelata ja mielestäni pystyin niitä ohjeita aika hyvin noudattamaan. Kovan työn kautta ne maalit tulivat. Henkilökohtaisesti olen toki iloinen kahdesta maalista, mutta harmi, että emme joukkueena saaneet kolmea pistettä, Muzaci sanoo.

KPV-ottelussa TPS-joukkoja komensi ensi kertaa tällä kaudella päävalmentajan roolissa Marko Rajamäki. Rajamäki oli tehnyt TPS:n pelisapluunaan pieniä viilauksia, näkyvimpänä siirtyminen kahden kärjen peliin ja 4–4–2-muodostelmaan.

– Meillä on kaksi hyvää kärkeä, joten on hyvä saada heidät molemmat kentälle samaan aikaan. Se luo suuremman uhan vastustajalle, kun kärkiparina on Simo Roihan ja Olli Jakosen kaltaiset maalintekijät, jotka ovat tehneet yhdeksän maalia mieheen, Muzaci tuumaa.

Päävalmentaja Rajamäki on painottanut pelaajille sitä, että pelin virtauksen täytyy kentällä kohdistua enemmän pystysuutaan kuin sivuttaissuuntaan.

– ”Rapasta” on muodostunut minulle hyvä ensivaikutelma. Olemme käyneet hänen johdollaan ennen treenejä ja treenien aikana paljon taktisia juttuja läpi. Rapalla on selkeä ajatus siitä, mitä asioita meidän täytyy hyökkäyspelaamisessamme kehittää, Muzaci kertoo.

TPS pääsee lauantain Kotkan-reissulle edellistä peliä laajemmalla materiaalilla, kun keskuspuolustajat Samba Benga ja Rasmus Holma vapautuvat pelikiellosta. Lauantain otteluun joukkue on myös ehtinyt valmistautua pidempään, sillä KPV-peliä edelsi vain kolmet yhteiset treenit uuden päävalmentajan kanssa. Albijon Muzaci kertoo, että kehityskohteita on yhdessä valmennuksen kanssa löydetty viime pelistä.

– Tällä viikolla olemme käyneet treenikentällä läpi prässipelaamistamme. Se ei vielä viime pelissä toiminut aivan niin kuin haluaisimme. Lisäksi olemme käyneet läpi muun muassa boksipelaamista, Muzaci kertoo.

TPS ja KTP ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli sarjan alkukierroksilla. Vapun aikoihin Myllykoskella pelattu peli oli lumisateen vuoksi melkoista hankipalloa, joka päättyi maalittomaan tasapeliin. Heinäkuussa Turussa käydyn kamppailun puolestaan vei nimiinsä KTP maalein 3–1.

– Olemme olleet molemmissa tämän kauden KTP-peleissä mielestäni parempi joukkue, emme vain ole saaneet sitä realisoitumaan tuloksessa. Muistan, että siinä ensimmäisessä keskinäisessä pelissä pelasimme pitkään alivoimalla ja minä pääsin vielä loppuhetkillä liukumaan pallon tolppaan. Sitten taas heinäkuussa täällä Kupittaalla meillä oli paljon paikkoja, joita emme käyttäneet ja KTP iski melkeinpä ainoista paikoistaan tehokkaasti maalit.

Muzacin mukaan TPS:n keskittyminen on nyt vain huomisessa KPT-pelissä, eikä vielä siinä, mitä sen jälkeen tapahtuu pudotuspelimuotoisissa karsinnoissa. Voitto KTP:stä varmistaisi sen, että karsintapelejä olisi edessä yksi vähemmän.

– Tulevan lauantain osalta luotetaan siihen meidän omaan juttuumme, mitä olemme nyt treenikentällä harjoitelleet. Maalipörssiä johtavan Mikan kanssa meidän täytyy olla tarkkana. Hän on selkeästi KTP:n vaarallisin ase, jolle ei parane paikkoja antaa, Muzaci sanoo.

Lisää uutisia