KTP-ennakko: ”Kaikki ratkaisut palvelevat nyt päätavoitettamme”

Jalkapallon Ykkösessä pelataan perjantaina, lauantaina sekä maanantaina toiseksi viimeisen kierroksen ottelut.  Suurin huomio kiinnittyy sarjan peräpäähän, sillä sarjan ainoan putoajajoukkueen kohtalo on edelleen auki. MYPA ja TPV pelaavat varsin ratkaisevan ottelun sarjassa säilymisen kannalta jo perjantaina.

Veikkausliigaan nouseva Haka matkustaa lauantaina AC Kajaanin vieraaksi. Lauantai-iltapäivän muut ottelut ovat MuSa – EIF ja AC Oulu – FF Jaro. TPS pelaa oman ottelunsa vasta maanantaina, kun se matkustaa toistamiseen tällä kaudella Kotkaan KTP:n vieraaksi. Ottelu alkaa Arto Tolsa -areenalla klo 18.30.

Vahvassa syysvireessä oleva KTP on noussut viiden peräkkäisen voittonsa myötä sarjataulukossa jo kolmanneksi. Kotkalaisten väkevä kiri alkoi kuitenkin auttamatta liian myöhään. TPS on voittanut KTP:n tällä kaudella jo kaksi kertaa ja jättänyt kotkalaiset molemmissa otteluissa nollille. Kotkassa TPS voitti kesäkuussa puhtaasti 3-0 ja Veritas Stadionilla lukemat olivat elokuun alussa 2-0.

– KTP on osunut meitä vastaan, kun niillä on ollut vähän huonompi jakson meneillän, mutta nyt KTP on kuntopuntarin kärjessä. Pahkasalo on tehnyt maaleja ja Kotkalla on viisi voittoa takana. Ratkaisut tehdään siltä pohjalta, että ne palvelevat päätavoitettamme, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painottaa.

Kotkassa on selvät sävelet loppukauden osalta. KTP pelaa loppukauden kunnialla pakettiin ja tähtäin on jo ensi kauden Ykkösessä. Kotkalaisten tähtäin oli tällä kaudella liiganousussa, mutta projekti lipesi jo varhaisessa vaiheessa raiteiltaan. KTP:n pelaajat antavatkin jo näyttöjä ensi kautta varten, jolloin tavoitteet ovat varmasti nousutaisteluissa.

TPS:n kaikki loppukauden tekeminen tähtää päivämäärille 24.- ja 27.10. TPS:n osalta on erityisen haastavaa se, että Kotkan reissun jälkeen on kahden viikon ottelutauko. Ykkösen päätöskierros pelataan vasta sunnuntaina 20.10. Siitä alkaakin sitten kauden huipentava härkäviikko, johon osuu kolme ottelua viikon sisään.

– Se on sitten aika rajua menoa kahden viikon tauon jälkeen. Se MuSa-peli mennään eri tavalla kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Silloin pitää tehdä fiksuja ja oikeita päätöksiä.

TPS on saanut harjoitella pelaajien terveystilanteen suhteen melko ihanteellisessa ihannetilanteessa. Poissa on varmuudella ainoastaan olkapäävammasta kärsivä Oskari Jakonen sekä pohjettaan vielä poteva Jonni Peräaho.

– Lisäksi Alim Moundi ja Tatu Varmanen ovat pelikiellossa. Myös Albijon Muzaci on todennäköisesti poissa. Hänen osaltaan tilanne on se, että jos panoksia olisi, hän varmaankin pelaisi, Pikkarainen listaa.

TPS:n pelaajilta vaaditaan tällä hetkellä hieman ylimääräistä luonnetta. Harjoittelu saattaa tuntua ajoittain aika raskaalta, kun peleissäkään ei ole enää panosta ennen liigakarsintoja.

– Olen positiivisesti yllättynyt, joukkue on jaksanut tehdä töitä todella hyvin. Meillä on erinomainen neljän päivän jakso takana, jossa on menty myös kovaa. Tähän vaiheeseen tarvittiinkin riittävän raskas jakso. Totta kai joillekin pelaajille sattuu välillä myös huonompia päiviä, Pikkarainen muistuttaa.

Omat haasteensa tuo myös se, että Veikkausliigasta karsintoihin joutuva tai pääsevä joukkue on vielä auki. Vaihtoehtoja on edelleen kolme; VPS, KPV sekä RoPS. TPS:n karsintavastustaja saattaa kuitenkin selvitä jo sunnuntaina 6.10. Pikkarainen pitää jo nyt lähtökohtana viime kauden liigakarsintojen uusintaa.

– Siltä näyttää, että KPV se on lähtökohtaisesti, vaikka on muutkin vaihtoehdot käyty läpi ja huomioitu. Varmuus saadaan sitten kun saadaan, siihen me emme pysty vaikuttamaan. Meidän omaan valmistautumiseemme vastustajan nimi ei vaikuta, Pikkarainen korostaa.

TPS on pikkuhiljaa rakentanut kulisseissa myös jo ensi kauden joukkuettaan. TPS haluaa kuitenkin pitää ensi kauden sopimuskuviot ja tämän kauden loppuhuipennuksen sopivasti vielä etäällä toisistaan. Töitä kuitenkin tehdään koko ajan siis myös jo ensi kauden suhteen.

– Töitä tehdään koko ajan ja vaihtoehtoja on edelleen ne kaksi. Kaikki tietävät mitä tuolla tarkoitan ja se vaikuttaa aika moneen asiaan, hän vielä toteaa.

TPS pelaa liigakarsintojen ensimmäisen osaottelun torstaina 24.10. klo 18.30 alkaen Veritas Stadionilla. Hanki oma lippusi ennakkoon liigakarsintojen 1. osaotteluun: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-x-veikkausliigan-karsintaottelu-lippuja/266617

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös KTP – TPS -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-10-7-KTP-TPS/8c57b4b1-71db-41de-be4a-5252817efa18

Lisää uutisia