KPV-ennakko: Yateke ja Tenho Kokkolaan mukaan – Ääritalo jää Turkuun

Suomalaisen jalkapallokauden viimeiset ratkaisut käydään tällä viikolla, kun TPS ja KPV ratkaisevat keskenään, kumpi joukkue pelaa Veikkausliigassa kaudella 2019. Liigakarsinnan ensimmäinen osaottelu pelataan Kokkolan keskusurheilukentällä keskiviikkona 31.10. klo 14.00. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 3.11. klo 15.00 alkaen. TPS lähti kohti Keski-Pohjanmaata jo tiistaiaamuna ja joukkue majoittuu keskiviikon vastaisen yön Vaasassa.

TPS sijoittui Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi ja sen hyvä syysvire hieman hyytyi viimeisellä kolmella kierroksilla, kun se joutui kohtamaan Veikkausliigan tulevan mitalikolmikon. TPS hävisi RoPS:lle ja KuPS:lle ensin 1-2 ja kauden päätöskierroksella sitten HJK:lle puhtaasti 0-4.

Ykkösessä toiseksi sijoittunut KPV oli suorassa nousussa kiinni aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti. Kokkolalaiset hävisivät kuitenkin HIFK:lle Helsingissä 2-1 ja suora nousu lipui helsinkiläisille. KPV päätti Ykkösen kautensa kotonaan nuijimalla KTP:n lukemin 3-0.

Jarmo Korhosen valmentama KPV on erittäin kokenut joukkue. Vaikka Sebastian Mannström ja Konstantyn Yaroshenko puuttuvat loukkaantumisten vuoksi, löytyy joukkueesta runsaasti Veikkausliigakokemusta. Ville Koskimaa, Henri Myntti, Patrik Byskata, Patrik Poutiainen ja Kalle Multanen ovat tuttuja nimiä kaikille kotimaisen huippujalkapallon ystäville. Oma lukunsa on serbipuolustaja Milos Josimov, jonka kierteiset vapaapotkut ovat äärimmäisen vaarallisia.

TPS lähti viime lauantaiseen HJK-otteluun ilman loppukauden vahvistustaan, Sterling Yatekea. Lisäksi Mika Ääritalo ja Miro Tenho poistuivat kentältä ennen aikojaan. Kaiken kukkuraksi Oskari Jakonen sai kaksi keltaista korttia jo ennen ottelun taukoa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen selvitti, miltä joukkueen terveystilanne näyttää ennen keskiviikkona pelattavaa Kokkolan ottelua. Laurikainen arvioi, että ottelupari on sen verran tasainen, että molemmat joukkueet ovat suosikkeja kotikentillään.

TPS-kippari Sami Rähmönen on toipunut nivusvaivoistaan pelikuntoon ja hänen mukaansa KPV:ta lähdetään haastamaan hyvällä itseluottamuksella ja omin asein.

Otteluennakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kpv-ennakko-yateke-ja-tenho-kokkolaan-mukaan-aaritalo-jaa-turkuun/

TPS pelasi liigakarsintoja edellisen kerran kaudella 2016. Silloin raitapaidat pyrkivät Ykkösestä Veikkausliigaan, mutta paikallisvastustaja FC Inter oli silloin yhteismaalein 0-2 parempi. TPS nousi Veikkausliigaan suoraan kauden 2017 päätteeksi voittamalla Ykkösen. KPV karsi Veikkausliigapaikasta kaudella 2009, mutta se hävisi kaksiosaisen liigakarsinnan Veikkausliigassa silloin pelanneelle JJK:lle yhteismaalein 3-5. KPV on pelannut Veikkausliigassa viimeksi kaudella 1990, jolloin se menetti liigapaikkansa karsintojen kautta FF Jarolle.


Ruutu+ näyttää myös kauden 2018 molemmat liigakarsintaottelut. Ottelut esitetään netissä selostettuina monikameralähetyksinä hintaan 9,95 €/kk. Pääset katsomaan KPV-TPS -ottelua osoitteessa: https://www.ruutu.fi/stream/3316392

Jos et pääse paikan päälle Kokkolaan tai edes TV-ruudun eteen niin ei hätää! Myös yhteistyökumppanimme Radio Auran Aallot lähettää ottelun taajuuksillaan ja nettiradiossa.

Lisätietoja: http://www.auranaallot.jalkapallo/kpv-tps-erikoislahetyksena-auran-aalloilta

Lisää uutisia