KPV-ennakko: Rapan Tepsin tulikaste perjantaina Veritas Stadionilla

Miesten Ykkösen pelit jatkuvat perjantaina 30. syyskuuta TPS:n kotiottelulla, kun Tepsi saa vieraita Kokkolasta. Ottelu TPS–KPV alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30. Ottelun yleisen infopaketin löydät tämän linkin takaa. Liput peliin myy ennakkoon Tiketti.

Tuleva peli on Tepsille ensimmäinen uuden päävalmentajan johdolla. TPS vapautti viime sunnuntaina päävalmentaja Jonatan Johanssonin tehtävästään. Loppukauden ajan Tepsin päävalmentajana toimii Marko Rajamäki. ”Rapan” johdolla TPS harjoitteli ensimmäisen kerran tiistaina. Ensimmäisissä yhteisissä treeneissä on käyty läpi taktisia asioita.

– Olemme käyneet läpi meidän pallollista pelaamistamme, että mitä teemme keskialueella ja viimeisellä kolmanneksella, Rajamäki kertoo.

Rajamäen mukaan treenikentillä on nyt keskitytty erityisesti joukkueen hyökkäyspelin hiomiseen.

– Meillä pitää olla malleja, joiden mukaisesti pyrimme etenemään kentällä. Koetamme saada liikkeen kentällä suuntautumaan enemmän eteenpäin kuin sivuttaissuuntaan.

Tilanne sarjataulukossa on se, että KTP johtaa kakkossijalla olevaa Tepsiä neljällä pisteellä. TPS ja KTP kohtaavat Kotkassa yläloppusarjan päätöskierroksella. KTP kohtaa sunnuntaina 2. lokakuuta EIF:n vieraskentällä, jolloin viimeistään selviää, jääkö suoran liiganousun ratkaisu viimeisen kierroksen varaan. TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan joukkueen keskittyminen on tällä hetkellä vain asioissa, joihin se voi itse vaikuttaa.

– Jos käy niin, että pelit loppuvat jo Kotka-pelin jälkeen suoraan nousuun, hyvä niin, mutta tällä hetkellä valmistaudumme nousukarsintojen pudotuspeleihin. Jokaista peliä lähdetään totta kai voittamaan.

Rajamäki, 53, on Turun Palloseuran oma kasvatti, jolla on hieno historia Tepsissä niin pelaajana kuin valmentajanakin. Hän pelasi TPS:n edustusjoukkueen hyökkäyksessä kausien 1986–2002 välillä yhteensä 344 ottelua. Peliurallaan hän voitti Tepsissä SM-hopeaa, SM-pronssia ja Suomen Cupin mestaruuden. Rapa pääsi kokemaan myös ikimuistoisen San Siron unelmapelin Milanossa.

Pelaajauransa jälkeen Rajamäki toimi TPS:n päävalmentajana kausina 2010–2013. Noiden vuosien aikana mukaan tarttui Suomen Cupin voitto, kaksi SM-pronssia sekä Liigacupin voitto. Perjantaina Rajamäki johdattaa Tepsin päävalmentajan roolissa Veritas Stadionille liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

– Varmasti on kiva kävellä taas pitkästä aikaa vaihtopenkille. Minulle tämä päävalmentajan pesti on kunniatehtävä. Laitan kaiken likoon tähän hommaan ja katsotaan sitten, mihin se riittää, Rapa tuumaa.

Tepsiltä ovat KPV-ottelusta pelikieltojen vuoksi sivussa keskuspuolustajat Samba Benga ja Rasmus Holma. Benga kärsii vielä tämän ottelun ajan JäPS-ottelun punaisen kortin tuomaa kahden pelin pelikieltoa. Holma puolestaan sai viime pelissä kauden neljännen keltaisen korttinsa, mikä tuotti TPS-kapteenille yhden ottelun mittaisen pelikellon.

Video: TPS TV vieraili keskiviikkona Rapan vetämissä harjoituksissa ja kysyi, mitä treenikentillä on tehty ja millaisin askelmerkein perjantain peliä lähestytään.

Lisää uutisia