KPV-ennakko: ”Palauttavat, pelipaikka-asiaa ja videoiden tuijottelua”

TPS ja KPV pelasivat liigakarsinnan ensimmäisen osaottelun torstai-iltana Turussa. Maaliton tasapeli oli lopulta aika suuri yllätys monille. KPV on tehnyt viime otteluissa paljon maaleja ja nollille jääminen oli liigajoukkueelle iso pettymys.

TPS sai ottelusta eräänlaisen torjuntavoiton, sillä raitapaidoilla on hallussaan nyt vierasmaalietu toiseen osaotteluun. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen ja KPV-kollega Jani Uotinen pistivät ottelun jälkeisessä pressissä torstain taistelun sen verran hyvin palasiksi, että siihen ei ole enää mitään lisättävää.

TPS-leirissä perjantaiaamu valkeni suhteellisen rennoissa merkeissä, vaikka takana oli fyysisesti todella kuluttava peli KPV:tä vastaan. Aamupäivällä palauteltiin torstain rasitukset ja sen jälkeen jännitettiin sunnuntain pelipaikan kohtaloa. Pian puolen päivän jälkeen selvisi lopullisesti, että liigakarsinnan toinen osaottelu tullaan pelaamaan Seinäjoen OmaSp Stadionilla sunnuntaina klo 17.00.

– Ensin palauteltiin ja harjoiteltiin, sitten sunnuntain pelikenttäasiasta kuultiin lopulliset ratkaisut ja sen jälkeen oli sitten videon tuijottelua vielä päälle. Sieltä löytyi paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia torstain pelistä, TPS-luotsi Pikkarainen myöntää.

– Koko joukkue palautteli todella hyvin. Kyllä sen huomaa, että nyt on keskittynyt ilmapiiri ja kaikki haluavat tehdä jokaisen pienenkin asian tarkasti ja loppuun asti. Kaikki on todella intensiivisesti mukana, TPS:n päävalmentaja vielä kiitteli.

TPS-leirissä oltiin varauduttu molempiin vaihtoehtoihin pelipaikan osalta. Lähtökohtaisesti toki Kokkolaan, mutta vaihtoehtoisesti myös Seinäjoelle. TPS-valmennukselle KPV:n oma päätös muuttaa pelipaikka Kokkolasta Seinäjoeksi ei tullut täytenä yllätyksenä.

– Olen iloinen koko joukkueen puolesta, kun kenttä vaihtui. Saadaan sillä myös katsomoon lisäetua. Koko viikonlopun ohjelmaa jouduttiin vekslaamaan vähän uuteen uskoon, kun pelipaikaksi varmistui lopulta Seinäjoki. Lauantaina harjoitellaan Turussa ja sen jälkeen lähdetään kohti lakeuksia. Torstaina sai kamppailla ihan reilusti ja se linja jatkunee, Pikkarainen toivoo.

TPS-kapteeni Sami Rähmönen nilkutteli vaihtoon perjantaina 58. minuutin kohdalla. Hän ei yksinkertaisesti pystynyt jatkamaan peliä. KPV-kippari Ville Koskimaa koki saman kohtalon ottelun lisäajalla. Molemmat joukkueet joutuvat siis tulemaan toimeen sunnuntaina ilman kokeneita kapteenejaan.

– Samilla on pohkeessa valitettavasti repeämä ja hän joutuu jättämään sunnuntain pelin varmuudella väliin. Muut kaikki ovat pelikunnossa ja terveitä, Pikkarainen vahvistaa.

Lisää uutisia