Kouvolan jännitysnäytelmä päättyi pistejakoon

TPS matkusti tänään Kouvolan Myllykosken Saviniemen stadionilla ensimmäistä kertaa Veikkausliigan merkeissä tällä kaudella. Joukkueiden kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin Turussa ja molemmilla oli jo plakkarissa 1-0-voitot. Tasaista oli tänäänkin vääntö ja niinpä kupongille saatiin se kolmaskin pelimerkki, eli risti. Ottelun molemmat maalit syntyivät minuutin sisään toisen puoliajan alkupuoliskolla.

TPS aloitti taistelunsa Saviniemen kumirouheella varsin miehekkäästi. Se rakenteli heti ottelun alussa muutaman ihan kelvollisen tilanteen MYPA:n maalille.

Ensin Petteri Pennanen riisti pallon ja keskitti boksiin Aleksi Ristolalle, jonka pusku painui kuitenkin maalirautoja hipoen yli. Tämän jälkeen Dennis Okaru teki komean soolon ja ajoi sisään, mutta MYPA:n Tommi Vesala ehti väliin ja puski pallon päädystä yli. Heti perään Santeri Mäkinen pääsi virittelemään pyssyään, mutta pallo viuhui maalin yli.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Pennanen pääsi lataamaan taas voimalla ja MYPA:n pakisto meinasi sählätä pallon omaan reppuun. Ennen taukoa Mikko Hyyrynen yritti vielä ovelaa nostoa, mutta pallo ei laskeutunut tarpeeksi aikaisin. Ensimmäisen puoliajan peli oli sen verran pirteää, että oli suorastaan tilastoihme, ettei kumpikaan joukkue saanut palloa kuitenkaan
kertaakaan maalia kohti.

Myös ottelun toinen puoliaika alkoi vauhdikkaissa merkeissä. Alkuun Petteri Pennanen tälläsi erittäin terävästi, mutta peliväline otti suuntaa tolpan oikealle puolelle.

56. minuutin kohdalla ottelu sai yllättävän käänteen. TPS-toppari Jani Tanska ja MYPA:n ykköshyökkääjä Pekka Sihvola taistelivat TPS:n rangaistusalueella ja erotuomari Mikko Lehtola näki Tanskan rikkoneen Sihvolaa. Pallo osoitettiin pilkulle ja Sihvola asettui sen taakse.
MYPA-kärjen hermo piti ja hän tinttasi jo kauden 11. maalinsa.

TPS tuli kuitenkin melkein suoraan aloituksesta tasoihin. Dennis Okaru purjehti silmät kiiluen 16 metrin rajalle ja latasi pallon sydämensä kyllyydestä aivan maalin ylänurkkaan. Veto taisi osua matkalla myös maalin yläputkeen. Okarulta aivan mahtava yksilösuoritus!

Ottelun merkillisin tapahtumaketju nähtiin viimeisellä kympillä, kun TPS-maali hylättiin ihmeen pitkien jälkineuvottelujen jälkeen. Toni Kolehmainen vapautti rankkarialueella päivystäneen Mika Ääritalon, joka pyörähti ja iski pallon sisään. Koska lippu ei noussut, ehti TPS juhlia jo tovin johtomaaliaan. Jostain kumman syystä tuomiota kuitenkin muutettiin ja Ääritalon maali hylättiin. Tilanteesta seurasi melkoinen torikokous ja varsinkin TPS-leirissä tuomiota protestoitiin aivan ymmärrettävästi.

Molemmilta joukkueilta taisi haihtua se viimeinen palo edelliseen tilanteeseen, sillä mitään kovin kummallista ei kentällä enää sen jälkeen nähty.

TPS piti tasapelinsä myötä sarjassa myös kakkossijansa, mutta FC Inter livahti kärjessä neljän pisteen karkumatkalle. HJK nousi voitollaan tasapisteisiin TPS:n kanssa, mutta pysyi maalieron turvin takana. Taistelu mitalisijoista jatkuu edelleen siis todella tasaisena.

Lisää uutisia