Kotkassa noudatettiin tuttua kaavaa – ratkaisu jäi lauantaille

KTP ja TPS pelasivat keskiviikkoiltana liigakarsinnan ensimmäisen osaottelun ja lopputuloksena oli maaliton tasapeli. Kaksiosaiset liigakarsinnat palautettiin uudestaan ohjelmaan kaudella 2015 ja kaikki ensimmäiset osaottelut ovat päättyneet siitä lähtien 0-0.

Kotkan pelin lopputulos merkitsee tietysti myös sitä, että kauden 2021 viimeisen Veikkausliigapaikan kohtalo ratkaistaan ensi lauantaina Kupittaan Veritas Stadionilla. Jalkapallon Ykkösessä erityisen hyvin vieraskentällä pelannut KTP saa jälkimmäiseen otteluun kuitenkin aina vaarallisen vierasmaaliedun. TPS päätti puolestaan Veikkausliigan erittäin postiviivissa merkeissä ja joukkueen pitää kaivaa esiin nyt se viime kierroksilta tuttu peli-ilme. Lauantaina Kupittaalla on siis erittäin paljon panosta ja samalla erittäin suuria jäähyväisiä.

Maalipaikat olivat myös Kotkassa sen verran vähissä, että lopputulos on pelitapahtumiin nähden ihan looginen lopputulos. Ottelussa välteltiinkiin varsinkin oman pään virheitä viimeiseen asti.

– Nämä ovat erittäin isoja pelejä, joissa on todella paljon panosta. Tietynlainen hermostuneisuus näkyi meidän otteissamme kentällä. Emme saaneet nyt ihan sitä liikettä päälle, mitä meillä on viimeisissä Veikkausliigapeleissämme ollut, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myönsi.

TPS:n ensimmäisen puoliajan ainoa maalipaikka syntyi kulman jälkitilanteesta vähän sattumalta. Jonni Peräaho pääsi kumauttamaan kunnolla, mutta pallo painui vasemmalta yli. Ottelun toisen puoliajan alussa Joakim Latonen pääsi yrittämään, mutta Anton Lepola torjui pienestä kulmasta lähteneen kudin. Myös Santeri Haarala pääsi tykittämään Olawale Tehen passista, mutta Lepola ehti silloinkin pallon eteen.

Ne kaikkein parhaat tekopaikkansa molemmat joukkueet jättivät kuitenkin aivan ottelun loppuun. Ensin TPS:n Jean eteni hyvin maalin eteen, mutta hän ohjasi pallon loistopaikasta kuitenkin hieman ohi maalin. KTP sai oman paikkansa lisäajalla, kun laitapuolustaja Hindrek Ojamaa pääsi juoksemaan oikealta kohti TPS-maalia. Myös veto lähti vihaisesti, mutta pallo pamahti onneksi maalin etusivuverkkoon.

Ottelun panokset ja tärkeys näkyi siinä, että erotuomari Mattias Gestranius joutui varoittamaan tällä kertaa myös päävalmentaja Johanssonia. TPS:n laitapuolustaja Tatu Varmanen tuli toisen puoliajan alussa vaihtoon ja hänen pelikuntonsa selviää viikonloppuun mennessä. Huolta aiheutti myös Aldayr Hernándezin ja Alim Moundin raju yhteentormäys, mutta siitäkin selvittiin säikähdyksellä.

KTP pelasi Veikkausliigassa viimeksi kaudella 2015, mutta se putosi pääsarjasta tuona kautena juuri liigakarsintojen kautta PK-35:lle. 

TPS:lle liigakarsinnat ovat olleet varsin tuttua puuhaa viime vuosilta. Kaudella 2016 Inter pystyi torpedoimaan TPS:n nousuhaaveet karsintojen kautta. TPS nousi kuitenkin seuraavana vuonna Veikkausliigaan suoraan, pudotakseen sieltä taas sitä seuraavana kautena karsintojen kautta. 

Palloseura pääsi makselemaan karsintakalavelkoja heti seuraava vuotena, kun vastassa oli toista kertaa peräkkäin KPV.


Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=umhwSbv-wRM

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.


Ratkaiseva toinen osaottelu, TPS – KTP, Veritas Stadionilla lauantaina 14.11. klo 16.00. Liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ktp-lippuja/271817

Lisää uutisia