Kotiottelut Naisten Ykkösessä jatkuvat lauantaina – TPS -NJS 16:00

Palloseuran otteet Naisten Ykkösessä jatkuvat lauantaina, kun NJS saapuu Urheilupuiston yläkentälle. NJS löytyy sarjataulukon neljänneltä sijalta napattuaan 28 pistettä viidestätoista ottelusta. Palloseura puolestaan on kaksi pistettä NJS:n takana kuudennella sijalla.

Viidestä viimeisestä ottelustaan NJS on napannut kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Joukkueen tilastoihin mahtuu kuitenkin yksi erikoisempi tapaus, sillä VJS voitti joukkueiden keskinäisen kamppailun 2-1 lukemilla. Vantaalaiset olivat kuitenkin peluuttaneet pelioikeudetonta pelaajaa, joten tulos kääntyi NJS:n hyväksi 0-3.

Mustavalkoiset ovat viidestä edellisestä ottelusta napanneet kaksi voittoa, yhden tasapelin ja tappiota on kaksi. Kuudesta kotiottelustaan TPS voitti neljä ensimmäistään, mutta kaksi viimeisintä ovat päättyneet niukkoihin tappioihin. Vaikka TPS pääseekin kotikentälle allaan vierasvoitto, on päävalmentaja Akusti Salonen löytynyt parannettavaa.

– Lähtökohdat tähän treeniviikkoon olivat melko samat, kuin edellisen ottelun alla. Olimme EBK-ottelun alla hioneet tiettyjä asioita ja paljolti samoja asioita ollaan käyty läpi myös tällä viikolla. Päästiin siis tavallaan vaan jatkamaan sitä prosessia, joka meillä oli jo käynnissä.

NJS lähtee otteluun vähän lyhyemmällä valmistautumisella kuin TPS, sillä NJS kohtasi tiistaina PKKU:n. Salonen ei kuitenkaan näe, että se vaikuttaisi otteluun millään tavalla.

– NJS saa palautella ja valmistautua kolme päivää, joten tiistain ottelu ei lauantaina näy. Asia voisi olla eri, jos ottelu olisi pelattu esimerkiksi torstaina, mutta nykyisellään lähtökohdat otteluun ovat käytännössä samat. 

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen ei jättänyt paljon kerrottavaa jälkipolville, sillä kummankaan joukkueen peli ei kulkenut toivotulla tavalla. NJS kuitenkin onnistui iskemään pallon kahdesti maaliverkkoihin ja piti täyden pistepotin kotonaan. Niin Salonen, kuin ottelun jälkeen kommentteja antanut kapteeni Inkeri Niemi olivat tyytymättömiä, mutta sitä ei kuitenkaan ole enää mielissä pyöritelty.

– Vaikka kesäkuun alussa pelattu ottelu oli kauden heikoimpia esityksiä, niin emme ole lähteneet sitä kaivelemaan. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, joten katseet on pidetty suosiolla vain tulevassa ottelussa. Se on kuitenkin fakta, että edellisen ottelun tuloksella ei ole mitään merkitystä, kun lauantain peli alkaa, vaan edessä on uusi peli.

Yksi NJS-ottelun jälkeen esiin nousseista asioista oli se, että ottelu ei kaatunut yksilöihin, vaan joukkueen kokonaisvaltaiseen tekemiseen. Samaa nähtiin vähän yllättäen hetken ajan myös EBK-ottelussa. Siitä saatiin kuitenkin hyvää oppia seuraavaa peliä varten.

– Johtomaalin jälkeen tuli hetkellinen sekoilu ja paniikin elkeitä. Jos valmentajana joutuu huutamaan kentälle tiukkaa palautetta, niin se kertoo aina siitä, että asiat eivät ole hyvin. Huuto kuitenkin tepsi ja joukkueen tekeminen palautui hyvälle tasolle. Kiinnitettiin viikon treeneissä vielä enemmän huomiota pienempiinkin asioihin ja taktiikkapalaverissa tehdään vielä viimeiset viilaukset, jotta lauantaina olisi ehjä peli. 

Kuluneen viikon harjoitusten pääpiirteet tulevat hyvin esiin, kun Saloselta kysytään, miten lauantain ottelu saadaan käännettyä itselle.

– Joukkuepelaaminen, suoritusten laatu ja niiden ylläpitäminen ja aggressiivisuus ovat mielestäni ne asiat, jotka lauantain ottelun ratkaisevat. Kun ne on kunnossa, niin saadaan käännettyä peli itselle.

Hyökkääjä Nelly Lehtilän kausi on ollut pieten haasteiden sävyttämä, sillä muutama loukkaantuminen on pitänyt hänet ajoittain sivussa pelikentiltä. Lehtilä on kuitenkin onnistunut jättämään vammat taakseen ja on taas täydessä pelikunnossa.

– Kauden aikana oli tosiaan muutama hetki, kun piti treenata vähän omalla ohjelmalla, mutta ne ajat ovat nyt takana ja olen jo jonkin aikaa saanut painaa täysillä muiden mukana ihan normaalilla treenirytmillä ja -ohjelmalla!

HauPa:a vastaan pelatussa vierasottelussa Lehtilä nousi joukkueen avaukseen ja oli siellä myös Espoossa. Lehtilä myöntää, että paluu avaukseen lämmitti mieltä.

– Tuntui todella hyvältä, kun sai taas pukea pelipaidan päälle, eikä vain tarvinnut seurata vierestä. Molemmista otteluista jäi myös sellainen fiilis, että oma pelini oli onnistunut. En ole itse vielä maaliverkkoja päässyt heiluttelemaan, mutta Espoossa sain haaston jälkeen hankittua meille vapaapotkun, josta peli iskettiin tasoihin.

Vaikka Lehtilä ei ole päässyt itse maaliverkkoja heiluttelemaan, ei hän ole jäänyt sitä murehtimaan, vaan keskittyminen on ollut joukkuepelissä.

– Ei sillä ole loppupeleissä väliä, ketä sen pallon sinne maaliin pistää. Tärkeää on vain se, että tehdään itse enemmän maaleja kuin vastustaja ja napataan joukkueena pisteet kotiin. 

Lauantain ottelun alla Lehtilän keskittyminen on joukkueen tekemisessä, mutta hän myöntää, että taustalla on myös ajatus henkilökohtaisista onnistumisista.

-Seuraavassa pelissä olisi taas uusi mahdollisuus iskeä maali. NJS ei ole itselleni kovin tuttu joukkue, sillä olin itse ensimmäisessä kohtaamisessa kentän reunalla. Tärkeintä on kuitenkin se, että saadaan oma peli toimimaan, sillä juuri joukkueena pelaamalla ne pisteet saadaan Turussa pidettyä!

Lisää uutisia