Kooste: HIFK – TPS 1-3 (31.03.2017)

TPS otti tänään Helsingissä mainion päänahan kun se kaatoi Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n harjoitusottelussa lukemin 1-3.

Ottelun ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui Riku Sjöroosille. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin aivan avopaikkaan mutta Sjöroos suti käytännössä tyhjästä maalista pallon vielä ohi. TPS-maalivahti Jonathan Viscosi joutui ensimmäisellä puoliajalla muutamaan otteeseen venymään ja osittain kanadalaismaalivahdin ansiosta tauolle mentiinkin 0-0-lukemissa.

HIFK-konkari Juho Mäkelä avasi maalikarkelot toisella puoliajalla. Laidasta keskitys maalille, josta ”Mäksä” tuikkasi pallon ohi Viscosin.

Ottelun lopussa nähtiinkin sitten viisiminuuttinen, jonka kapellimestarina toimi TPS:n keskikenttäpelaaja Jani Virtanen. Tasoitus syntyi kun Virtanen pääsi tälläämään 16-alueen rajalta sydämensä kyllyydestä vastapalloon ja pallo löysikin tiensä aivan oikeaan yläkulmaan. Jamppa-show jatkui heti perään kun Virtanen syötti Waltteri Peltolan läpiajoon, josta Peltola pääsi tekemään jo kolmannen maalinsa kahteen peliin. Virtanen syötti myös ottelun viimeisellä minuutilla Oskari Jakosen läpi ja myös Jakonen jatkoi omaa maaliputkeen ohittamalla varmasti HIFK-maalivahti Tomi Maanojan.

TPS:llä ei ole harjoitusottelua ensi viikon ohjelmassa. Joukkue keskittyy nyt parin viikon ajan pelkästään treenaamiseen. Seuraava harjoitusottelu pelataan torstaina 13.4. Urheilupuiston Yläkentällä. Klo 15.30 alkavaan ottelun vieraaksi saapuu porilainen MuSa.

HIFK – TPS, Sonera Stadium
Harjoitusottelu 31.3.2017

61′ 1-0 Juho Mäkelä
88′ 1-1 Jani Virtanen
89′ 1-2 Waltteri Peltola
90+3′ 1-3 Oskari Jakonen