Konkarit Kappe ja Riku johdattivat Tepsin kotivoittoon

Turun torstai-ilta oli sateinen, mutta TPS-kannattajille riemukaan kaunis päivä. Mustavalkoinen kannattajaryhmä pääsi tuulettelemaan viidettä peräkkäistä kotivoittoa, kun Tepsi otti 2–0-voiton Jyväskylän Jalkapalloklubista. Maalintekijöinä kunnostautuivat joukkueen konkarit, Kasper Hämäläinen, 37, ja Riku Riski, 33.

– Oli tärkeää päästä takaisin voittojen tielle. Alla oli vaikea SalPa-peli, ja tänään haluttiin varmistaa se, että saadaan kolme pistettä. Siinä onnistuttiin ja siihen voidaan olla tyytyväisiä. Pelissä itsessään on vielä varmasti asioita, mitä pystytään tekemään paremmin. Kun voitto saatiin, on tästä hyvä jatkaa eteenpäin, mietti Riski.

Peli oli avauspuolikkaalla vahvasti TPS:n näpeissä, eikä vierasjoukkue JJK juurikaan saanut omaa hyökkäyspeliään kulkemaan. Avausmaali nähtiin reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun TPS:n laitapelaaja Umar Bala Muhammed tavoitti syötöllään joukkuekaveri Hämäläisen boksin keskeltä. Pallon saatuaan Kapen ei tarvinnut kahdesti miettiä, mitä tehdä. Tällä viikolla 37-vuotissynttäreitään juhlinut Hämäläinen laukoi pallon suoraan syötöstä maaliin.

Vierasjoukkue JJK ei noussut missään vaiheessa haastamaan Tepsiä päivän pelin voitosta. Toisella puoliajalla pelin intensiteetti laski ajoittain, mutta peli oli kuitenkin kotijoukkueella kontrollissa. Lopullinen sinetti kotivoitolle saatiin reilun tunnin kohdalla, kun Riku Riski haki taidokkaasti itselleen vetopaikan boksista ja latasi pallon vastustamattomasti ohi jyväskyläläisten maalia vartioineen Ville Viljalan. Kaunis osuma muutti tulostaululle lukemat 2–0.

– Tämä oli sellainen peli, jollainen sen piti ollakin. Olimme koko joukkue hiukan vajaalla liikkeellä viime pelissä Salossa. Tänään pystyimme taas siihen meidän normaalisuoritukseemme. Joukkue vastasi tänään siihen huutoon, mitä pyydettiin – siitä kiitos. Pojat hoitivat hommansa hienosti ja ansaitsimme voiton tänään, kommentoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Hämäläiselle tämän päivän maali oli kauden kahdeksas, mikä oikeuttaa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaan. Riski puolestaan on vertynyt peli peliltä parempaan iskuun. Riskin viime kauden vesittivät loukkaantumiset, mutta nyt TPS-paitaan palannut pelimies on taas päässyt terveenä näyttämään taitojaan. Tänään hän iski kauden viidennen maalinsa. Riskillä ja Hämäläisellä on yhteensä tilillä 89 A-maaottelua Suomi-paidassa. Vastaavia maajoukkuepelien lukemia harvoin nähdään Ykkösen joukkueissa, jos Veikkausliigassakaan.

– Kun katsoo meidän porukkaamme, niin puolet porukasta on A-juniori-ikäisiä. Se vaatii sen, että joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka osaavat tukea oikeassa kohtaa ja pystyvät tarvittaessa itse ratkaisemaan pelejä. Olivathan heidän maalinsa aika hienoja tänään, kummatkin, kehaisi Laurikainen.

Riskin ja Hämäläisen maalit tuovat varmasti monille TPS-kannattajille mieleen hienoja muistoja takavuosilta. Riski kertookin, että halu pelata yhdessä Hämäläisen kanssa oli yksi tekijä paluussa takaisin Palloseuraan.

– Aina kun Kappe pelaa, niin tiedän, että hän on aika lähellä tehdä maalin. Hän liikkuu niin hyvin ja haistaa maalipaikat ja on hyvä viimeistelemään. Vaikka olemme pelanneet paljon yhdessä, niin yhteiset hetket jäivät aikanaan Tepsissä aika vähiin. Kappe on yksi syy, miksi tulin takaisin Tepsiin. On hienoa päästä pelaamaan hänen kanssaan.

– Kyllä tämä joukkue on toki paljon muutakin kuin minä ja Kappe. Rinkimme on täynnä loistavia pelaajia, jotka pistävät päivästä toiseen itsensä peliin, Riski sanoo.

Toden totta, ikonisen TPS-kaksikon lisäksi Palloseuran joukkueessa pelaa monia nuoria TPS-kasvatteja. Heistä 17-vuotias keskikenttäpelaaja Aapo Boström oli tänään avauskokoonpanossa. Vaihdosta kentälle tulivat pelin aikana 18-vuotiaat Tuomas Pippola ja Eero Uusitalo sekä 17-vuotias Onni Helén. Tepsin omien nuorten nouseminen edustusjoukkueeseen lämmittää kokeneen Riskin mieltä.

– Minun mielestäni sen pitää olla seuran linja, että omille pelaajille annetaan peliaikaa ja he pääsevät ottamaan vastuuta. He kaikki keskittyvät erinomaisesti päivittäiseen tekemiseen. Pikkuhiljaa pelejä tulee enemmän ja urakehitys mene eteenpäin.

Lopputulos:

TPS–JJK 2–0 (1–0)

Ottelun maalit:

24 min 1–0 Kasper Hämäläinen
65 min 2–0 Riku Riski

Varoitukset:

TPS
53 min Joonas Sundman
90+4 min Tuomas Pippola

JJK
90+2 min Jonne Porkka

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Joonas Sundman (86 min Eero Uusitalo)
Matias Kivikko Arraño
Daniel Rantanen
Alhaji Gero (90 min Onni Helén)
Riku Riski (71 min Linus Rönnberg)
Umar Bala Muhammed
Joonas Lakkamäki
Kasper Hämäläinen (71 min Torfiq Ali-Abubakar)
Aapo Boström (86 min Aapo Boström)

Erotuomari: Juho Nieminen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1694

Seuraava ottelu: La 19.8. klo 16.00 KäPa–TPS, Helsinki.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia