Kolme pistettä Turkuun – TPS nappasi kauden ensimmäisen vierasvoiton

Kotikentällään Veritas Stadionilla vahvasti esiintynyt Turun Palloseura lähti tänään Järvenpäähän jahtaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Järvenpään Keskuskentän heikkokuntoisella luonnonnurmella käyty Palloseurojen taisto ei tarjonnut suuria jalkapalloilullisia hienouksia, mutta toi kaivatun tuloksen. TPS nappasi täyden pistepotin matkaansa Turkuun 2–1-voitolla.

– Lämmittää mieltä tosi paljon. Tätä on jahdattu kauan, ja nyt saatiin kolme pistettä myös reissupelistä. Äärettömän vaikea peli oli, ja JäPS pisti meidät tosi tiukoille. Lopputulos oli hyvä meille, joten tästä on hyvä jatkaa, kommentoi TPS:n voittomaalin tehnyt Riku Riski.

Kauden seitsemäs vieraspeli toi lopulta Tepsille kaivatun vierasvoiton. Paikan päälle Järvenpään Keskuskentän laidalle matkanneet TPS-kannattajat saivat jännittää toden teolla loppuun saakka omiensa puolesta. Alku näytti hankalalta, sillä JäPS siirtyi pelin ensimmäisellä kympillä johtoon, kun TPS-puolustuksen vapaaksi unohtama Hussein Mohamed pääsi pukkaamaan pallon ohi Tepsin maalivahti Jere Koposen.

Pitkään ei saanut JäPS johtoasemastaan nauttia, sillä TPS tasoitti pelin vain neljä minuuttia myöhemmin. Ottelun mustavalkoiseksi avainhahmoksi nousi paluun avauskokoonpanoon tehnyt Tepsin keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen. Rantasen kierteiset vapaapotkut olivat tänään ylitsepääsemättömän vaikeita JäPS-maalia vartioineelle Robin Källmanille. TPS:n kumpikin maali syntyi Rantasen antamasta vapaapotkusta, joita Källman ei pystynyt liimaamaan hyppysiinsä. Ensimmäisellä kerralla JäPS-veskarin torjunnasta muodostuneen irtopallon iski sisään Joonas Lakkamäki, tovi myöhemmin saman tempun teki Riski.

– Kun kenttä on sellaisessa kunnossa, että maata pitkin pelaaminen on hankalaa, nousevat erikoistilanteet isoon rooliin. Vaikka se klisee onkin, niin tänään se taas nähtiin. Tehtiin tänään kaksi hienoa erikoistilannemaalia, virkkoi Riski.

– Vaikea peli oli. Tiedettiin jo etukäteen, että pelillisiä hienouksia ei tänään nähdä puolin eikä toisin, kun olosuhteet ovat mitä ovat. Olosuhteet vaikuttivat siihen, että pelasimme aika suoraviivaisesti tänään, komppasi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen konkaripelaajaansa.

Ottelun kaikki maalit nähtiin lopulta avauspuoliajan aikana. Toisella puoliajalla TPS lähti Riskin mukaan hakemaan ennemmin kolmatta maalia kuin vain suojelemaan yhden maalin johtoasemaa. Johtoaseman suojeluksi peli kuitenkin loppuhetkillä Tepsin osalta meni, mutta vierasjoukkue onnistui pitämään maalinsa puhtaana toisella puoliajalla. Kotijoukkue Järvenpään Palloseuralla oli omat paikkansa tasoittaa peli toisella puolikkaalla. Lähimmäksi tasoitusta JäPS pääsi aivan pelin viime sekunneilla. Erotuomari Juuso Vuorisen antaman viisiminuuttisen lisäajan loppuhetkillä JäPS sai vielä pallon pelattua TPS-maalin tolppaan.

– Olimme tosi löysiä ottelun alussa. Lähtö peliin oli huonoin meiltä pitkään aikaan. Terästäydyimme kuitenkin maalin jälkeen. Tappioasemasta onnistuttiin nousemaan voittoon. On ihan hyvä huomata, että ollaan tulossa hyväksi joukkueeksi, kun voitetaan vähän huonommallakin pelillä. Loppuhetket olivat pienestä kiinni, niin kuin ne usein tällaisissa peleissä ovat. JäPS otti isosti riskiä tasoitusta jahdatessaan ja me puolustimme kaikilla miehillä. Siinä puolustustyössä onnistuttiin, sanoi Laurikainen.

Tepsillä on ollut tiukka ottelurupeama viime aikoina. Joukkue on pelannut 11 päivän aikana kolme ottelua. Seuraava peli on edessä jo torstaina kotikentällä, kun TPS kohtaa KPV:n. Päävalmentaja Laurikainen oli sunnuntai-illan päätteeksi tyytyväinen täyden kuuden pisteen viikkoon. JäPS-peli oli TPS:lle kuudes peräkkäinen tappioton ottelu.

– Täysi pistepotti tämän viikon peleistä on tietysti hyvä. Olen tyytyväinen siihen formiin, mikä meillä on tässä pidempään ollut. Nyt meillä oli kolmas peli hyvin pienen ajan sisään. KPV-peli kun vielä jaksetaan painaa, niin sitten päästään taas vähän normaalimmassa tahdissa valmistautumaan seuraavaan peliin, kun kahden matsin väliin tulee viikon tauko, mietti Laurikainen.

Lopputulos:

JäPS–TPS 1–2 (1–2)

Ottelun maalit:

9 min 1–0 Hussein Mohamed
13 min 1–1 Joonas Lakkamäki
22 min 1–2 Riku Riski

Varoitukset:

JäPS
71 min Tino Palmasto

TPS
20 min Samba Benga
72 min Roope Pakkanen

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Joonas Sundman (86 min Severi Pöysä)
Matias Kivikko Arraño (86 min Yannis Lamgahez)
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson
Daniel Rantanen (86 min Linus Rönnberg)
Alhaji Gero
Riku Riski (77 min Aapo Boström)
Joonas Lakkamäki
Torfiq Ali-Abubakar (67 min Kasper Hämäläinen)

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Pelipaikka: Järvenpään Keskuskenttä

Yleisömäärä: 547

Seuraava ottelu: To 6.7. klo 18.30 TPS–KPV, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia