Kolme pistettä mukaan Espoosta – Laura Linnalan maali siivitti Tepsin voittoon

TPS kohtasi Espoossa FC Hongan. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Yläkentällä. Silloin Honka voitti ottelun 1–0. Tänä lauantaina tulostaululla olivat samaiset 1–0-lukemat, mutta Tepsin voiton merkiksi.

TPS aloitti ottelun hyvin. Jo seitsemännellä peliminuutilla hyökkääjä Laura Linnala vei vierasjoukkueen johtoasemaan. Silja Jaatinen heitti sivurajaheiton rangaistusalueelle Linnalalle, joka otti pallon haltuun, kääntyi ja laukoi komeasti pienestä kulmasta pallon Honka-veskari Sofia Mannerin selän taakse.

Kotijoukkueen Iida Kainulaisella oli useampikin lähes identtinen paikka tasoittaa ottelu, mutta Inkeri Niemi TPS-maalilla torjui kaikki etukulmalaukaukset kulmapotkuksi. Eikä kulmapotkuistakaan vaaranpaikkoja syntynyt. TPS puolusti kurinalaisesti omaa rangaistusaluettaan, eikä vaarallisia paikkoja päässyt syntymään.

Toisella puoliajalla Honka onnistui pitämään pääsääntöisesti paineen TPS:n päädyssä. TPS onnistui kuitenkin pitämään kotijoukkueen pois vaarallisilta maalipaikoilta. TPS:n pelistä huokui rauhallisuus ja varmuus. Missään vaiheessa TPS ei joutunut juoksemaan pallon ja vastustajan perässä, vaikka Honka saikin hallita palloa. Muutama minuutti ennen varsinainen peliajan loppua TPS:n Saana Kalliolla oli hyvä mahdollisuus iskeä niitti ottelulle, kun Sofia Mannerin avaus tuli suoraan Kallion jalkaan. Kallion laukaus kuudestatoista metristä meni kuitenkin ohi maalin.

– Eihän se kaunista ollut, mutta taisteltiin hyvin loppuun asti. Noita on aika paljon harjoiteltu, kun olen hyvä suojaamaan palloa niin siitä vaan käännös ja veto. Tänään upposi, kommentoi TPS-hyökkääjä Linnala voitto-osumaansa.

Linnala otettiin vaihtoon noin kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Hän jännitti ottelun lopun vaihtopenkillä.

– Oli aika stressaavaa seurata puolustustaistelua. Oli pakko mennä jaloittelemaan päätyyn. Joukkueella oli hyvä ”buusti”. On hyvä palata voittokantaan, kommentoi Linnala.

TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa oli Linnalan kanssa samoilla linjoilla illan ottelusta.

– Peli ei ollut kaunista, mutta toisaalta tänään sitä ei haettukaan. Tiedettiin, että Hongalla menee kuuppa nurin alta aikayksikön, kun heille ei tule onnistumisia. Nyt me saatiin pitkästä aikaa ensimmäinen maali. Sen jälkeen pystyttiin määrittelemään itse pelin tahti. Pelissä oli myös huonoja hetkiä, mutta kyllä tänään pisteet menee oikealle joukkueelle. Tänään jokainen otti sitä vastuuta, mitä on joukkueelle painotettu. Jokainen hoiti ruutunsa,kehui Välimaa suojattejaan.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:
FC Honka–TPS 0–1 (0–1)

Ottelun maalit:
7 min 0–1 Laura Linnala

Varoitukset:
FC Honka

TPS
55 min Netta Laasio
71 min Saana Kallio

TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Veera Keto
Silja Jaatinen
Viivi Spets (63 min Saana Kallio)
Netta Laasio
Saija Östlund
Laura Linnala (57 min Heidi Leppämäki)
Viivi Ollonqvist
Jenni Rannus
Netta Hanhimäki
Nelly Lehtilä (89 min Jenna Koivisto)

Erotuomari: Jasmine Kaur

Pelipaikka: Tapiolan Urheilupuisto, Espoo

Yleisömäärä: 253

Seuraava ottelu: La 19.8. klo 16.30 Åland United–TPS, Maarianhamina, Ahvenanmaa.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia