Kolehmainen luottaa torstaina TPS:n pallolliseen peliin

Veikkausliigan kiivas alkutahti saa torstaina jatkoa, kun TPS saa vieraakseen pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu on molemmille joukkueille jo kolmas viikon sisään. TPS aloitti kauden melkoisella pommilla kaatamalla heti alkajaisiksi Veikkausliigan yksimielisen ennakkosuosikin, HJK:n, Turussa lukemin 2-0. Maanantaina tuli ainakin osittainen palautus maanpinnalle, kun VPS oli turkulaisia nokkelampi lukemin 2-1.

– HJK-peli meni just niin kuin oltiin suunniteltu. Noudatettiin taktiikkaa juuri niin kuin piti ja puolustettiin todella kurinalaisesti. Päästiin hyvin iskemään vastaan ja saatiin ne tarvittavat häkit, TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen tiivistää kauden avauspelin.

– Vepsua vastaan kaivettiin oikeastaan alusta asti omaa hautaa. Pelattiin koko ajan liian vaikeaa ja sen takia tuli turhaa huolimattomuutta ja sitä kautta pallonmenetyksiä. VPS on Suomen paras vastaiskujoukkue ja se näkyi, vaikka heidän maalinsa tulivatkin erikoistilanteista. Jotenkin oltiin muutenkin jäässä ja oltaisiin vaadittu ihan toisenlaista pelaamista, Kolehmainen vielä manailee epäonnistunutta Vaasan reissua.

Torstain vastustaja Jaron kausi on alkanut ainakin tuloksellisesti alakanttiin. Joukkue on ottanut kahdesti kuonoon ja huolestuttavaa asiassa on se, että vastustajat ovat olleet ennakkoon niitä Veikkausliigan heikoimpia. Ensin Jaro teki hukkareissun kauden avauskierroksella Rovaniemelle ja maanantaina Haka kävi niistämässä pinnat Pietarsaaresta. Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko sai joukkueensa pelaamaan viime kaudella aktiivista ja hyökkäävää, mutta myös tuloksellista, jalkapalloa. Jaro on nytkin pelannut ihan nättiä futista, mutta ne tulokset ovat jääneet odottamaan.

– Mulle on yllätys, että ne ovat vieläkin nollilla. Viime kaudella Jaro oli tosi hyvä ja pelaava joukkue ja hakihan ne täältäkin pisteet, vaikka voitettiin vastaavasti Pietarsaaressa. Eremenko on vaativa valmentaja, mutta antaa joukkueensa pelata, eikä peli-idea ole varmaan muuttunut. Aika nälkäinen Jaro sieltä kimppuun saadaan, mutta meillä on myös omat suunnitelmamme, Kolehmainen muistuttaa.

Veikkausliigaa pelataan toukokuussa todella kiivaaseen tahtiin, mutta se ei Kolehmaista haittaa. Pikemminkin päinvastoin.

– On erittäin kiva, että on peleja kaiken keväisen odottelun jälkeen. Mulle sopii hyvin tämä rytmi, että ensi on peli, sitten palauttava treeni, sen jälkeen valmistava treeni ja taas peli.

Kolehmaisen henkilökohtaiset fiilikset kauden avausmatseista menevät samaa rataa kuin joukkueella. Turussa peli toimi, Vaasassa ei niinkään.

– Omakin peli meni Klubia ihan ok ja Vepsua vastaan ei kukaan oikein onnistunut, kaikilla on varmasti varaa parantaa siitä. Rohkeutta vaan lisää ja sitä kautta saadaan se meidän oma pallollinen peli toimimaan ja silloin kaikilla on paljon mukavampaa kentällä, Kolehmainen tietää.

TPS – FF Jaro alkaa Veritas Stadionilla torstaina 12.5. klo 18.30.

Lisää uutisia